Politika

ususret izborima

Marko Vučetić: Zadar je grad bez kulture, sve je usmjereno u cilju jačanja jedne stranke

Marko Vučetić: Zadar je grad bez kulture, sve je usmjereno u cilju jačanja jedne stranke
Marko Dimić/PIXSELL

Koalicija „Srcem za Zadar" predvođena SDP- om danas je nastavila s predstavljanjem svog predizbornog programa i kandidata za zadarskog gradonačelnika Marka Vučetića. Ovaj put u prvom je planu bila kultura, obrazovanje i sport.

Uz Marka Vučetića govorili su i kandidati s liste SDP-a, Akcije Mladih, HSS-a, Centra i Glas-a za zadarsko Gradsko vijeće, Ante Rubeša i Ivan Matešić. Uz kritike prema sadašnjoj gradskoj vlasti zbog kako tvrde lošeg stanja u kulturi, gomilanja dugova i netransparetnog trošenja javnog novca za financiranje KK i NK Zadra, najavili su i za što će se zalagati ukoliko im birači daju povjerenje.

- Treba svakako podržati neinstitucionalnu kulturnu scenu koja često donosi vrijedna kulturna ostvarenja, ovdje treba svakako donijeti hitnu stratešku odluku o izgradnji nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta jer ova postojeća svakako ne zadovoljava uvjete - poručio je Ivan Matešić. 

- Znači igrališta su u katastrofalnom stanju stoga u našem programu prvo što ćemo krenuti, a vezano je za sport, je obnova svih sportskih igrališta po svim mjesnim odborima...jednostavno promijeniti ćemo kompletan način funkcioniranja sporta, odnos gradske uprave prema sportskim klubovima, intencija je da je sport besplatan za niže kategorije, za škole sporta .....- poručio je Ante Rubeša.  

Zadar je grad bez kulture gdje je sve usmjereno u cilju jačanja jedne stranke - poručivao je kandidat za za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić: 

- Ta kultura otuđenog Zadra je došla do izražaja u očitovanju gradonačelnika Dukića kako se grad Zadar razvija po ljudima koji postoje izvan Zadra, naša intencija nije da mi imamo svoje ljude izvan Zadra u Zagrebu, Bruxellesu, nego je naša intencija da grad Zadar ima ljude iz Zadra koji ga razvijaju, napokon želimo zadarski Zadar, a ne stranački, a to se ostvaruje putem obrazovanja, kulture, sporta, građanske svijesti putem zainteresirane, zaljubljene brige prema vlastitom gradu.


Reci što misliš!