Politika

#lokalniizbori2021

Biloglav i Klarić kandidati DP-a za zadarskog gradonačelnika i župana

Biloglav i Klarić kandidati DP-a za zadarskog gradonačelnika i župana
Dino Stanin/PIXSELL

Liječnik obiteljske medicine Damir Biloglav i agronom Nenad Klarić kandidati su Domovinskog pokreta (DP) na lokalnim izborima za zadarskog gradonačelnika i župana.

Program i slogan "Novi smjer za bolji Zadar" te  "Ovo je naš dom" predstavljeni su u utorak u Zadru, a potporu im je dao i saborski zastupnik i predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, koji je rekao da su naše institucije, nažalost, zarobile vladajuće garniture, a to se najbolje osjeti na lokalnim razinama, i zato je bitno tu djelovati.

Temelji "Novog smjera za bolji Zadar", kako je rekao kandidat za zadarskog gradonačelnika Damir Biloglav, jesu demokratizacija upravljanja gradom kroz mjesne odbore i potpuni nadzor nad trošenjem javnog novca te rješavanje demografskih problema.

"Trenutačno smo grad koji nema dovoljno vrtića, a potrebe mladih obitelji i mladih roditelja nisu zadovoljene", istaknuo je te dodao da su škole opterećene, vlada i betonizacija te se treba okrenuti potrebama grada i građana.

"Ako počnemo rješavati probleme i mijenjati grad poštujući mjesne odbore, jasno je da će to biti usklađeno s potrebama i očekivanjima građana", rekao je.

"S druge strane, ako trošenje novca bude potpuno transparentno i dano svima na uvid, onda se u znatnoj mjeri demotiviraju svi koji tom procesu prilaze na način koji nije primjer za dobru poslovnu praksu. Ustvari otvaramo prostor onima koji žele u gradnji našega grada sudjelovati na način kako nalažu pravila struke", istaknuo je Biloglav, dodajući kako vjeruje da je moguće od grada stvoriti pravi mediteranski biser u kojemu je ugodno provesti život od djetinjstva do starih dana.

Kandidat za župana Nenad Klarić, koji na izbore izlazi uz slogan "Ovo je naš dom", rekao je da je Zadarska županija primjer je gdje mladi mogu ostvariti sve svoje snove, no, ocijenio je, glavni aduti su zapostavljeni. Na jače uključivanje u politiku, istaknuo je, potaknuli su ga upravo mladi ljudi i odnos prema njima.

"U Zadarskoj županiji zapostavljeni su poljoprivreda i ekološki turizam, a turistički resursi su zastarjeli i već više od 20 godina glavni atributi turizma su more i sunce. Transparentnim vođenjem Zadarske županije želim da svi njeni stanovnici sudjeluju u bitnim referendumskim pitanjima, i to je od vitalnog značenja za Zadarsku županiju", zaključio je Klarić.


Reci što misliš!