Politika

#komentar

Ivana Kekin: Odgovornost je na nama, mi smo birali sustav na koji sada vrištimo

Ivana Kekin: Odgovornost je na nama, mi smo birali sustav na koji sada vrištimo
Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin na Facebooku je komentirala smrt malene djevojčice. Kekin kaže da taj sustav na koji vrištimo činimo i stvaramo svi mi.

"Kada se kao društvo suočimo s ovakvim užasima, preplavi nas osjećaj bespomoćnosti, a odmah potom jada, ljutnje i bijesa. Tražimo odgovornost, kazne, zatvor! I treba, naravno, i ovaj pojedini slučaj dobro pročešljati i vidjeti tko je u lancu odgovornosti kako i koliko zakazao.
No, ipak, se pritom valja sjetiti dok vrištimo na sustav.
DA GA BIRAMO MI", piše Kekin.

"Svaki put kad izađemo ili NE izađemo na izbore. Mi biramo šefove socijalnih službi širom Hrvatske. Biramo šefove bolnica, odjela i domova zdravlja. Biramo koliko obitelji pokriva jedna socijalna radnica, a koliko malih pacijenata jedan pedijatar. Biramo broj psihologa po školama. Biramo hoćemo li djecu educirati o nasilju, fizičkom, emotivnom i seksualnom. Ili nećemo. Biramo broj psihijatara koji bi trebali biti dostupni ljudima sa psihičkim poremećajima. Biramo broj onih koji se bave liječenjem ovisnika. I alkoholičara. Biramo kakvu policiju imamo i kako se ona odnosi prema nasilju i nasilnicima. Biramo kakvo pravosuđe imamo. Biramo hoćemo li nasilnike pravedno kazniti, a žrtvama omogućiti da se osjećaju prepoznato, sigurno, zaštićeno. Mi biramo", piše Kekin.

"I zato je minimum koji možemo napraviti za malenu Nicol prihvatiti svoju moć i svoju odgovornost. I izlaziti na izbore. Uvijek iznova. I kad nas politika ne zanima. I kad je lijep dan. I kad su svi oni isti. I kad smo razočarani. I kad smo apatični. I kad mislimo da se ništa ne može promijeniti. Jer MOŽE. Odgovornost je na nama. Mi smo, naime, taj sustav na koji vrištimo", piše Kekin na Fejsu.


Reci što misliš!