Politika

"pazi metak"

Akcija mladih zatražila istragu zbog prijetnje smrću Marku Pupiću Bakraču

Akcija mladih zatražila istragu zbog prijetnje smrću Marku Pupiću Bakraču
Marko Dimić/PIXSELL

Akcija mladih zatražila je istragu nakon komentara na društvenoj mreži "e koštat će te to, bogami "pazi metak". Tražimo da se na isti način reagira na jasnu prijetnju smrću vijećniku Akcije mladih Marku Pupiću Bakraču, rečeno je u priopćenju koji potpisuje glavni tajnih AM Bojan Kurelić.

Zbog ovog komentara prijetne napisane na Facebooku nakon otvorenog pisma zadarskog vijećnika Marka Pupića Bakraća predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkovići, zatraženo je pokretanje istrage. 

Priopćenje koje je poslano medijima donosimo u cjelosti:

Prijetnje metkom protiv demokracije i slobode govora u zemlji korupcije, kriminala i nepotizma to je danas slika zemlje u kojoj živimo.

22.10.2020. u organizaciji osuđene kriminalne organizacije HDZa i njezinog po kriminalnim optužnicama najpoznatijeg ogranka u gradu Zadru, represivni aparat u sprezi politike, policije i pravosuđa sa 6 inspektora u 6 ujutro ušao je u kuću Marka Pupića Bakrača, vijećnika Akcije mladih u Zadarskoj županiji.

Ušli su u njegov dom, prekopali ga i otuđili predmete za koje su oni mislili da trebaju biti predmet nekakve istrage te pred njegovom kompletnom obitelji priveli ga zbog satiričnog komentara na određenoj društvenoj mreži.

20ak dana kasnije ista ta politička organizacija i službeno je osuđena za korupciju i kriminal u procesu bivšem premijeru i predsjedniku HDZa Ivi Sanaderu. Procesu kojim je dokazano da ovom državom vlada kriminalna organizacija koja je na vlast dolazila kriminalnim radnjama stečenim javnim novcem kojim je kupovala svoje glasove i svoju vlast. Reakcija aktualnog premijera i predsjednika osuđene kriminalne organizacije Andreja Plenkovića na tu presudu je bila da ne postoji kolektivna krivnja i da današnji HDZ nema nikakve veze s HDZom Ive Sanadera.

Na tu presudu svojim javnim istupom reagirao je i Marko Pupić Bakrač koji u svom priopćenju podsjeća aktualnog predsjednika HDZa na sve one pojedince i političke aktere koji su upravljali našim novcem i našim životima u vrijeme Ive Sanadera a upravljaju i danas.

Na javno priopćenje našeg vijećnika Marka Pupića Bakrača bilo je dosta reakcija a jedna od njih bila je i prijetnja metkom. Prijetnja metkom na istoj toj društvenoj mreži na kojoj je Marko objavio svoj satirični komentar kojeg je sprega politike, policije i pravosuđa shvatila kao prijetnju.

Ovim putem javno tražimo da se ta ista sprega politike, pravosuđa i policije aktivira i na isti način reagira na jasnu prijetnju smrću vijećniku Akcije mladih Marku Pupiću Bakraču i zaštiti što je ostalo u ovoj zemlji od demokracije i slobode govora.

Demokracije i slobode govora koju netko želi ušutkati metkom.

Demokracije i slobode govora koju je netko kod istog tog vijećnika pred nekoliko godina htio ušutkati bombom koja mu je bačena u dvorište.

Demokracije i slobode govora koju je politički vrh Zadra pokušao zaustaviti i nasilnim izbacivanjem dotičnog vijećnika iz Gradske vijećnice jer je braneći demokraciju odbio napustiti govornicu.

Demokracije i slobode govora za koju smo se kao narod borili i ginuli.

U prilogu je poslan i članak na portalu zadarski.hr na kojem se vidi i komentar s prijetnjom metkom Marku Pupiću Bakraču te tražimo hitno postupanje policije i pravosuđa u zaštitu života Marka Pupića Bakrača!

 S poštovanjem u ime Akcije mladih

Glavni tajnik Bojan Kurelić


Reci što misliš!