Politika

nezadovoljni radom predsjednika

Zadarska županijska organizacija HSU-a prešla u Stranku umirovljenika

Zadarska županijska organizacija HSU-a prešla u Stranku umirovljenika
Tomislav Miletic/PIXSELL

Tajnik Stranke umirovljenika Žarko Delač izvijestio je u srijedu o prelasku organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Zadarske županije nezadovoljnih radom predsjednika Silvana Hrelje u Stranku umirovljenika, poručivši kako je počelo ujedinjavanje umirovljeničkih opcija.

Sve stranačke organizacije Zadarske županije, gradski i općinski ogranci HSU-a Zadar, Biograd na moru, Kolan, Privlaka, Pašman i Pakoštane zajedno sa svojih šest općinskih, gradskih i županijskih vijećnika prešle su u Stranku umirovljenika. 

"Ovim činom ponovno započinjemo proces ujedinjavanja umirovljenika koji smo 2009. godine pokrenuli osnivanjem Bloka umirovljenici zajedno, a testirat ćemo ga uskoro među biračima na predstojećim lokalnim izborima”, kazao je Delač istaknuvši da je motiv prelaska u Stranku umirovljenika nezadovoljstvo vodstvom predsjednika HSU-a Silvana Hrelje.

Delač je na konferenciji za medije istaknuo da se u budućnosti očekuju nove akvizicije u Stranku umirovljenika, što je početak jačanja umirovljeničkih opcija uoči lokalnih izbora. 

Dodao je kako će Stranka umirovljenika, koja je 2009. godine započela proces ujedinjavanja umirovljenika osnivanjem Bloka i Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, nastaviti biti interesna, a ne ideološka stranka te raditi na zaštiti interesa umirovljenika.

Smatra da se, osim za materijalna prava umirovljenika, treba boriti i za druge, socijalne aspekte života starijih, kroz usvajanje Deklaracije o pravima starijih osoba te uspostavu javnog pravobranitelja za starije i umirovljenike.

Dodao je kao će na predstojećim lokalnim izborima, Stranka umirovljenika zajedno s Maticom umirovljenika Hrvatske i Sindikatom umirovljenika Hrvatske, izaći samostalno gdje god je to moguće, ali da će lokalnim organizacijama ostaviti otvorenu mogućnost za koaliranje s onim političkim opcijama s kojima najbolje surađuju. 

Lang: Sramotno poskupljenje naknada za grobne usluge u kriznim trenucima

Predsjednik zagrebačke organizacija Stranke umirovljenika Želimir Lang osvrnuo se na poskupljenje naknada za grobne usluge koje postalo problem za veliki broj umirovljenika u Zagrebu. 

Naveo je kako su na svim gradskim grobljima, kojih je u Zagrebu 28, grobne naknade su izrazito poskupile,  pa je cijena godišnje naknade na Miroševcu porasla za 100 posto, a na Mirogoju za 80 posto.  


Reci što misliš!