Politika

ministar potvrdio

Medved: Sve ukazuje na to da je meta napada bio premijer

Ministar branitelja i potpredsjednik vlade Tomo Medved rekao je večeras u RTL-u Danas da je prema cijelom nizu pokazatelja meta napada na Markovom trgu bio osobno premijer Andrej Plenković.

"Istraga je u tijeku, ali ono što možemo vidjeti je da se na društvenim mrežama predsjednik vlade Andrej Plenković često pojavljuje izravno kao moguća meta. Isto tako, napad na vladu, napad na policajce, teško ranjavanje policajca, i po svemu pokušaj ulaska u zgradu vlade ukazuje na to da je predsjednik vlade bio meta ovog sumanutog čina", rekao je. 

Imate li neka saznanja koja upućuju baš na to?

"Upravo ovo o čemu sam rekao. Čitav je niz indicija koje pokazuju da je meta bio upravo premijer Plenković, ali istraga je u tijeku, i glede statusa na društvenim mrežama, pričekajmo da policija okonča proces i nakon toga ćemo izvijestiti javnost."

Radi se o konkretnim Facebook profilima i statusima?

"Čitav niz pokazatelja ukazuje da je meta napada bio upravo predsjednik vlade", rekao je Medved. 

Što je s Penavom i Vidović Krišto koji su prije bili članovi HDZ-a, a sad iz HDZ-a stižu optužbe da šire ekstremizam?

"Da, bili su članovi HDZ-a, a danas nisu. A iz njihovih današnjih iskaza vidljivo je da sudjeluju u huškanju i nedopustivom govoru mržnje. I njima će se policija pozabaviti", odgovorio je Medved.

Pitanje što sa Stevom Culejem, koji se na Facebooku žalio jer su mu uzeli oružje, Medved je prvo pokušao potpuno izbjeći. 

"I ovu prigodu koristim da pozovem sve da vrate oružje i minsko-eksplozivna sredstva, da pozovu policiju i izuzmu te predmete", rekao je.

Na ponovljeno pitanje rekao je: "Napisao je, ali to nije ispravan i dobar put. Ja koristim priliku da pozovem sve građane da vrate oružje."

"Ogradili smo se od tog čina. Plinske boce su brzo uklonjene, ali taj čin treba gledati u kontekstu nasilnog upada u crkvu gdje su bili branitelji. Plinske boce nisu ugrožavale sigurnost."

A što s natpisom "Oba su pala, oba će pasti"?

"Ničime to nije ugrozilo sigurnost, ne može se uspoređivati", rekao je Medved.


Reci što misliš!