Politika

izbori u sad-u

Trump i Biden večeras bez debate u odvojenim nastupima

Trump i Biden večeras bez debate u odvojenim nastupima
AP Images

Američki predsjednik Donald Trump i demokratski izazivač za predsjednika Joe Biden u četvrtak će, umjesto tradicionalne debate, održati nastupe na dvije različite lokacije koje će prenositi dvije televizije.

NBC News potvrdio je  da će organizirati nastup Trumpa, republikanskog kandidata, a ABC News će biti domaćin Bidenu.

Predsjednik Trump će odgovarati na pitanja birača ispred gradske vijećnice u Miamiju, na Floridi, dok će Bidena ugostiti gradska vijećnica u Philadelphiji, u Pennsylvaniji. Nastupi će se prenositi uživo.

Njih dvojica su prvotno u četvrtak trebala održati debatu, drugu od tri uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga. Trump se međutim povukao iz debate nakon što ju je organizator odlučio prebaciti u internetski format, navodeći zdravstvene i sigurnosne razloge u jeku pandemije koronavirusa.

Trump je bio zaražen koronavirusom i hospitaliziran, premda se čini da se potpuno oporavio te je ovaj tjedan nastavio kampanju.

Iako se izbori održavaju 3.  studenoga, milijuni ljudi s pravom glasa već su iskoristili pravo ranijeg glasovanja.

Prema anketama, na nacionalnoj razini Biden uživa prednost pred Trumpom od 10 postotnih bodova, no njegova prednost u nekim ključnim državama je znatno manja.

Ovaj tjedan Trump drži skupove u državama koje su odlučujuće za ishod izbora - Floridi, Pennsylvaniji i Iowi, dok Biden putuje u Ohio i Floridu.

NBC je priopćio da će moderatorica Trumpovog nastupa biti Savaannah Guthrie. Cijeli nastup će se odvijati vani, ispred gradske vijećnice. Bit će međusobno udaljeni četiri metra, a publika će također morati držati fizički razmak i nosit će maske.

ABC je objavio da će "slijediti lokalne i nacionalne zdravstvene smjernice".

Biden sa 77 i Trump sa 74 godine su dvojica najstarijih kandidata u utrci za predsjednika države.


Reci što misliš!