Politika

živi bili pa vidjeli

Malenica: Smanjit će se broj lokalnih dužnosnika

Malenica: Smanjit će se broj lokalnih dužnosnika
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Novi ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica, koji je u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom, potvrdio je u subotu da će se ići na smanjenje broja lokalnih dužnosnika.

"Prepolovio bi se broj lokalnih dužnosnika, mislim da je 634“, rekao je Malenica za RTL, potvrdivši da u resoru uprave idu opširne promjene.

U tom se području, kaže, ide prema izmjenama zakonskog okvira za smanjenje broja lokalnih dužnosnika, zatim zakona o referendumu itd.

Trenutnim izazovom u području pravosuđa, označava normalno funkcioniranje sudskih tijela čije su prostorije oštećene u potresu, te rad tih tijela u okolnostima epidemije koronavirusa.

„ U tom smislu ćemo kroz izmjene Zakona o parničnom postupku dodatno osnažiti institut suđenja na daljinu i isto tako ubrzati sudske postupke“, kazao je Malenica koji je prije desetak dana potvrdio da je pozitivan na koronavirus.  

 „Dobro sam, osjećam se dobro, nemam nikakvih simptoma, iščekujem izlazak iz samoizolacije“, izjavio je.

Zbog zaraze, Malenica nije bio u Saboru kad je potvrđena nova Vlada čiji je član, pa nije položio svečanu prisegu, učinit će to početkom rujna.


Reci što misliš!