Politika

#izbori2020

Franko Vidović: Skupite hrabrosti i u nedjelju glasujte za Restart, listu br. 14

Franko Vidović: Skupite hrabrosti i u nedjelju glasujte za Restart, listu br. 14
HRT/Radio Zadar

Nositelj liste Restart koalicije za 9. izbornu jedinicu Franko Vidović pozvao je u petak građane da skupe hrabrost i, unatoč sve više oboljelih od covida-19, dođu do glasačkog mjesta i zaokruže listu broj 14 i glasuju za Hrvatsku bez nepravde, korupcije, siromaštva i uhljeba.

Za kampanju je rekao da je provedena u nikad čudnijim okolnostima.

Na samom početku kampanje SDP je upozoravao da nam ovi izbori nisu potrebni, ne zato što se bojimo za rezultat, nego se bojimo za zdravlje građana, rekao je Vidović.

Plenković i HDZ išli su pod egidom 'Sigurna Hrvatska', a vidimo da nam je, nažalost, država danas sve samo ne sigurna. Bilježimo stotine oboljelih od korone, imamo smrtne slučajeve i na kraju krajeva ljude koji su uplašeni cijelom ovom situacijom, ocijenio je Vidović.

Istaknuo je da nam HDZ već četiri godine prodaje blefove, poput onih da će otkupiti Inu, pa do posljednjeg o sigurnoj Hrvatskoj. Zamolio je građane za malo hrabrosti u nedjelju.

"Pozivam naše građane, da ne bi opet četiri godine ispaštati, da izađu na izbore. Bolje je sad prestrašiti se na pet minuta i zaokružiti broj 14 nego iduće četiri godine trpjeti najcrnju Hrvatsku koja nam se mogla dogoditi", rekao je i ustvrdio kako su Domovinski pokret i HDZ zapravo dva HDZ-a.

"Pod njihovom vlašću imali bismo najcrnju Hrvatsku u demokratskoj povijesti", rekao je nositelj Restart liste u 9. izbornoj jedinici.

Prokomentirao je i kome ide u korist što je epidemija koronavirusa ponovno buknula.

"HDZ je očito spreman žrtvovati sve da ostane na vlasti. Ako me pitate kao čovjeka ide li ova situacija nama u korist, rekao bih ne jer nikom ne može pogodovati situacija u kojoj građani obolijevaju, završavaju na respiratorima i umiru. To nikom ne ide u korist pa ni HDZ-u, u kojem su mislili poletjeti skupa sa 'super Vilijem' na krilima covida kad se činilo da mu je kraj", rekao je Vidović.  Ocijenio je kako i Božinović i Beroš "istupaju ispred Nacionalnog stožera Civilne zaštite i tako koriste minute na svim televizijama mimo protokola i mimo svega".

"Mi smo za Hrvatsku jednakih šansi i svi moramo imati jednak prostor u medijima. Ako ga želiš više, onda plati", zaključio je Franko Vidović.


Reci što misliš!