Politika

Premijer uručio ugovore za projekte

Plenković i Dukić: Iako smo u kampanji sve ovo što radimo nije kampanjski

Plenković i Dukić: Iako smo u kampanji sve ovo što radimo nije kampanjski
Radio Zadar

Ukupno gledajući u mandatu ove Vlade kad je riječ o Europskim sredstvima za Zadarsku županiju od ukupnih 2,7 milijardi ugovorilo smo 2,6 milijardi, praktički sve u ovoj financijskoj omotnici tijekom ove Vlade, rekao je premijer Andrej Plenković danas u Zadru.

Instrument ITU je konkretno za grad Zadar pokazao jedan od najvećih stupnjeva učinkovitosti korištenja EU sredstava, dodao je premijer također.

Dok drugi dolaze jednom godišnje u Zadar i nude nam revolucionarne ideje za razvoj ovoga kraja mi danas ovim ugovorima osiguravamo budućnost rasta i razvoja. Bliže nam se izbori i uskoro će svako događanje smatrati se dijelom kampanje, ali razvoj i veliki projekti ne događaju se kampanjski.

U ovo krizno vrijeme EU fondovi važni su čimbenici očuvanja gospodarskih aktivnosti i zato smo naše proračunska planiranja usmjerili prema provedbi ugovorenih EU projekata i izgradnji i ulaganju komunalne društvene infrastrukture, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić pri preuzimanju Ugovora kojima Zadar iz EU projekata dobiva ukupno 160 milijuna kuna za radove na javnoj infrastrukturi. Ukupno 5 projekata.


Reci što misliš!