Politika

šef oporbene koalicije

Bernardić posjetio Zadar: Neprihvatljivo je da je 90 posto Ravnih Kotara neobrađeno

Bernardić posjetio Zadar: Neprihvatljivo je da je 90 posto Ravnih Kotara neobrađeno
Dusko Jaramaz/PIXSELL

U sklopu priprema za parlamentarne izbore, predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić u radnom je posjetu IX. izbornoj jedinici. Nakon susreta s članstvom u Trogiru i Šibeniku, u Zadru je zastao na drevnom Forumu.

Potencijal cijele Zadarske županije pa i Ravnih Kotara je i dalje neiskorišten, neprihvatljivo je da 90 posto zemlje nije obrađeno - naveo je Bernardić dodavši kako se susreo s uzgajivačima konoplje u zadarskom zaleđu: 

"Mi smo sada bili s vrijednim ljudima koji su prvi put posijali konoplju, ona ima veliki potencijal rasta, to može i hrvatskoj poljoprivredi  donijeti rast, pa i novu paradigmu u razvoju poljoprivrede. Stoga je SDP u saborsku proceduru uputio Lex canabis, cilj nam je da kroz uzgoj konoplje pomognemo kroz milijarde koje se nalaze na tom tržištu. U SAD-u i Kanadi je od uzgoja konoplje na raspolaganju 40 milijardi dolara, zašto Hrvatska ne bi iskoristila veliki potencijal plodnog tla u zadarskom zaleđu i proizvodila kulturu koja može pomoći razvoju čitave županije", pita se Bernardić. 

Više u prilogu novinarke Vanese Galić za Diadora TV.


Reci što misliš!