Politika

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije

Milanović: U RH se nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda

Milanović: U RH se nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U Hrvatskoj se nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije, poručio je u nedjelju hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije 17. svibnja Milanović je preko Facebooka podsjetio kako je mnogo puta izrazio želju da Hrvatska bude solidarna zajednica svih građanki i građana koji su možda različiti, a jednaki.

"Danas, kada sva demokratska i civilizirana društva diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije ponovit ću svoje čvrsto uvjerenje kako se u Hrvatskoj nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija, zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije", naglasio je.

Stoga je pozvao na predanost u promicanju ravnopravnosti, na gradnju sigurnog i otvorenog društva, što uključuje pravo na izbor, nediskriminaciju i zaštitu svih manjina, s nultom tolerancijom na nasilje.

"Jedini je to način da Hrvatska doista bude zemlja jednakih", zaključio je Milanović.


Reci što misliš!