Politika

#izbori2020

Bernardić: Restart koalicija je spremna za izbore i sastavit će iduću vladu

Bernardić: Restart koalicija je spremna za izbore i sastavit će iduću vladu
Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a i čelnik Restart koalicije Davor Bernardić izjavio je u petak da je njihova koalicija spremna za parlamentarne izbore na kojima će uvjerljivo pobijediti i sastaviti novu vladu te time osigurati novi početak za Hrvatsku.

"Pobjednička Restart koalicija spremna je za izbore i uvjerljivo će pobijediti i sastaviti novu vladu, kad god bili izbori", poručio je Bernardić s konferencije za novinare.

Pozvao je građane da izađu na izbore i "kažu ‘ne’ korupciji koju smo gledali zadnje četiri godine, da kažu ‘ne’ žetončić-koaliciji Bandić-HNS-HDZ i da kažu ‘ne’ neviđenom lopovluku koje su ljudi morali gledati od najkorumpiranije Vlade u hrvatskoj povijesti."

"Naš je zadatak Hrvatskoj osigurati restart, vrijeme je za novi početak", rekao je čelnik SDP-a,

Naša će vlada provesti ključne reforme jer je dosta bilo nedonošenja i odgađanja odluka, skrivanja iza povjerenstava. Hrvatska je u teškoj situaciji, izjedena je korupcijom, iz Plenkovićeve Vlade je 11 ministara moralo otići zbog sumnje na korupciju tako da je Plenkovićev HDZ postao sinonim za korupciju i pozivam građane da to kazne na izborima, kaže Bernardić.

Milanović ne vodi kampanju za SDP

Odbacio je teze da predsjednik Republike Zoran Milanović vodi kampanju za SDP. "U nedostatku bilo kakvih argumenata, HDZ pokušava u izbornu bitku uvući predsjednika države, oni 30 godina parazitiraju na ideološkim sukobima jer nemaju nikakav program. Kada nemaju ideju, vraćaju priču u ideološki prostor i potenciraju sukob", ustvrdio je.

Negirao je informaciju da je nudio koaliciju Mostu, naglasivši da nikakve koalicije s njima neće biti jer je riječ o stranci "vjerojatno čak i ekstremne desnice". Kaže pritom kako predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku nije zamjerio što je izjavio da je u dogovoru s njim nudio koaliciju Mostu.

Bernardić je istaknuo da odluku o raspuštanju Sabora zbog epidemiološkog rizika moraju donijeti vladajući, a SDP će se, najavio je, izuzeti od glasanja, iako će biti u Saboru.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš smatra da HDZ za izbore bira ljeto jer nas čeka teška jesen s posljedicama epidemije koronavirusa i potresa u Zagrebu.

Lider HSU-a Silvano Hrelja poručio je da vjeruje u razum i mudrost birača, a umirovljenicima je najavio da će pravi zakon u njihovom interesu dobiti samo ako glasaju za Restart koaliciju.

Čelnik SNAGA-e Goran Aleksić također je građane pozvao da izađu na izbore, obećavši niz mjera za pomoć blokiranima, ovršenima i dužnicima u švicarskim francima.


Reci što misliš!