Politika

zeleno svjetlo

OTP banka osigurala sredstva za one koji pomažu drugima

OTP banka osigurala sredstva za one koji pomažu drugima

OTP banka d.d. pokrenula je inicijativu „Zeleno svjetlo za one koji pomažu“ kao intuitivni nastavak svojih dosadašnjih aktivnosti usmjerenih ublažavanju poteškoća i izazova nastalih uslijed epidemije uzrokovane COVID-19 virusom.

Kriza uzrokovana epidemijom izazvala je dodatne teškoće onima koji se inače suočavaju s teškim životnim uvjetima ili imaju zdravstvenih problema. OTP banka je pokrenula ovu inicijative kako bi podržala rad lokalnih udruga koje u svojim zajednicama prepoznaju zaposlenici banke. Ova jedinstvena inicijativa povezuje uključenje zaposlenika, temeljne vrijednosti banke i društvenu odgovornost. 

OTP banka je osigurala sredstva namijenjena upravo onim lokalnim udrugama i projektima čiji je doprinos zajednici u skladu s vrijednostima banke: izvrsnosti, pouzdanosti, odgovornosti i timskim duhom. O nominacijama i dodjeli donacija odlučuju zaposlenici banke koji u tim zajednicama rade i žive te su svjedoci svakodnevnih potreba svojih sugrađana. U dosadašnja dva ciklusa donacija zaposlenici su prepoznali 16 projekata i udruga diljem Hrvatske. Na taj način su podržali rad pučkih kuhinja u Slavoniji, osigurali paket pomoći za beskućnike grada Splita, Velike Gorice i Rijeke, podržali rad HGS-a Split,  podržali prijevoz žena na kemoterapiju, omogućili održavanje predstava za djecu s poteškoćama u razvoju, pomogli oboljele osobe u Međimurskoj županiji, podržali besplatan prijevoz bolničkog osoblja na području Splita, omogućili psihološku potporu djeci, pomogli poboljšanju uvjeta siromašne i nezbrinute djece, podržali nesebičan rad DVD-a i sve ostale aktivnosti raznih heroja koji nesebično daju ulažu svoje vrijeme i znanje za pomoć drugima.

U timovima zajedno sudjeluju zaposlenici i menadžeri iz svih sektora i regija banke, a Slaven Celić, član Uprave OTP banke podijelio je svoje iskustvo: "U ovom izazovnom razdoblju promjena i nesigurnosti jedno je sigurno, a to je da smo postali svjesniji povezanosti s lokalnim zajednicama u kojima radimo i živimo. Za mene je ovo doista jedno novo i lijepo iskustvo jer su u proces bili uključeni kolege s kojima možda ne bih imao prilike komunicirati pa svakako podržavam nastavak programa."

Od početka krize s koronavirusom u Hrvatskoj, OTP banka d.d. donirala je ukupno 2,9 milijuna kuna bolnicama u raznim krajevima Hrvatske, a kako bi im olakšala suočavanje s ovim iznimno teškim okolnostima. Uz navedene donacije, banka je dodatno kroz program vjernosti OTPetica omogućila i klijentima da se uključe te da svojim prikupljenim bodovima, a koje će banka unovčiti u iznosu do milijun kuna, doniraju sedam hrvatskih bolnica.


Reci što misliš!