Politika

komentar

Škoro: Mogli su od SOA-e zatražiti sigurnosnu provjeru Jelenića

Škoro: Mogli su od SOA-e zatražiti sigurnosnu provjeru Jelenića
Robert Anic/PIXSELL

Bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro poručio je u četvrtak na facebooku da ostavka glavnog državnog odvjetnika i masona Dražena Jelenića od političke odgovornosti ne amnestira premijera, Vladu i predsjednika Sabora jer se sigurnosna provjera državnih dužnosnika može provesti na zahtjev čelnika tijela.

Škoro je osudio smanjenje kriterija sigurnosne provjere za državne dužnosnike 2012. za vrijeme SDP-ove Vlade, odnosno provjere prvog stupnja jer dužnosnici od tada mogu prolaziti provjeru najblažeg, trećeg stupnja. 

Ipak, tvrdi, netko mudar je uvrstio članak 13. koji navodi da se "temeljna sigurnosna provjera provodi za osobe koje se imenuju ili su imenovane na dužnost, na zahtjev čelnika tijela".

"Dakle, može se, ako se hoće, od SOA-e zatražiti sigurnosnu provjeru dužnosnika", napisao je, dodavši da postoji više osoba koje su temeljem zakona mogle zatražiti sigurnosnu provjeru masona Jelenića, a to su premijer Andrej Plenković i njegova Vlada, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te članovi saborskog Odbora za pravosuđe. 

"Očito, vesela družina iz Ministarstva vanjskih poslova, u dogovoru i štiteći jedni druge, radi što hoće, ali neće još dugo", ocijenio je Škoro na svom facebook profilu. 


Reci što misliš!