Politika

priopćenje

HDZ reagirao na sporni plakat upućen gradonačelniku Dukiću: Politikantski performans!

HDZ reagirao na sporni plakat upućen gradonačelniku Dukiću: Politikantski performans!
Dino Stanin/PIXSELL

Tajništvo ŽO HDZ-a Zadarske županije uputilo je dopis za medije kao reakciju na sporni plakat upućen gradonačelniku Dukiću koji se pojavio na prosvjedu "Pošto žensko zdravlje" na Narodnom trgu.

Donosimo cijeli dopis u nastavku:

Poštovane/i sugrađanke/i,

Nažalost, pokazala se ispravnom naša procjena kako će se jučerašnji prosvjed „Pošto žensko zdravlje?“, kojim se željelo iskazati nezadovoljstvo i glasno upozoriti na neodrživost trenutnog zdravstvenog sustava u Zadarskoj županiji zbog nedostatka ginekoloških timova pretvoriti u politikantski performans koji, sramotno, nije bio lišen niti vulgarnosti i ponižavanja žena.

Isto tako nažalost, umjesto stvarne problematike (ne)dostupnosti primarne zdravstvene skrbi za sve naše sugrađanke, jučer smo svjedočili neprimjerenom ponašanju i jadnom politikantstvu dvojice vijećnika Gradskog vijeća Grada Zadra iz redova SDP-a.

Na Narodnom trgu održan prosvjed "Pošto žensko zdravlje" Na Narodnom trgu održan prosvjed "Pošto žensko zdravlje"

Ponizili su potpuno legitiman i opravdan prosvjed kao i sve one koji su ga organizirali ili imali potrebu organizatoru pružiti potporu.

Na temelju samo njima znanih argumenata tražili su odgovornost, od onoga koji desetljećima skrbi upravo o zdravlju žena. Okrivljen je za to što je nečiji politički protivnik, bez obzira što i danas, kao gradonačelnik grada Zadra, liječi i njihove majke, supruge, sestre… Prozvan što i dalje predano radi svoj liječnički posao i pomaže našim sugrađankama oko najkompliciranijih zahvata, jer slobodno vrijeme posvećuje aktivnostima Lige protiv raka, promiče prava pacijenata, rane intervencije bolesti kod žena i mnoge druge aktivnosti na korist žena i pacijenata uopće.

Činjenica je kako trenutno stanje s dostupnosti primarne ginekološke skrbi zahtijeva više, kako zadarske žene ne mogu ostvariti svoja temeljna prava kao pacijentice, štoviše, koja ta prava i plaćaju kroz fond zdravstvenog osiguranja. U siječnju ove godine sustav primarne zdravstvene skrbi u Zadarskoj županiji ostao je uskraćen za dvoje ginekologa, a mnoge žene bez svog odabranog liječnika. Ipak, nazire se svjetlo u tunelu, barem kada je Zadar u pitanju jer će uskoro Zadar i Zadarska županija dobiti troje novih ginekologa specijalista. 

Ova situacija s nedostatkom liječničkog kadra, bilo da je riječ o primarnoj zdravstvenoj zaštiti ili bolničkom sustavu, više se ne smije dogoditi ne samo u Zadru nego i u čitavoj Hrvatskoj. 

A što se tiče dvoje ambicioznih predstavnika SDP-a, bilo bi dobro da su se ipak konzultirali sa svojim stranačkim kolegicama, uvjerene smo kako im takvu glupost kojom vrijeđaju svaku ženu nikada ne bi dozvolile.

S poštovanjem,

vijećnice Gradskog vijeća Grada Zadra iz redova HDZ-a i koalicijskih partnera

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti