Politika

u fokusu

Medved: Branitelji s pravom osuđuju Pupovčeve izjave

Medved: Branitelji s pravom osuđuju Pupovčeve izjave
Sanjin Strukić/Pixsell

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u srijedu je izjavio da su udruge branitelja, koje su danas ošto osudile izjave Milorada Pupovca, odgovorno nastupile kada su se pozvale na zakonske članke o kaznenom djelu povrede ugleda Republike Hrvatske.

"Udruge branitelja današnjom press konferencijom odgovorno su nastupile. Vodimo računa da su hrvatski branitelji svaki puta, kada se u javnom prostoru pojave ovakvi oblici nasrtaja na državnost Republike, državotvorne i domoljubne vrijednosti, ti koji s punim pravom prozivaju i ukazuju na neprihvatljiv odnos prema braniteljima i Hrvatskoj", rekao je Medved nakon otvorenja spomen-obilježja poginulom snimatelju HRT-a Žarku Kaiću.

Posljednje iskaze koalicijskog partnera i saborskog zastupnika Milorada Pupovca ministar Medved je ocijenio apsolutno neprihvatljivima i neopravdanima.

U njima je Pupovac povezao sadašnju Hrvatsku i NDH, ocijenio kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti u regiji te da se u njoj pokušava rehabilitirati ustaštvo u čemu važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge,

"Ni u kom slučaju ne možemo suvremenu i samostalnu Hrvatsku, čiji su najsnažniji temelj Domovinski rat i branitelji, vezati za NDH. Niz je tu apsolutno neprihvatljivih stavova i teza, a o kojima su se jasno očitovali i Vlada i premijer Plenković", poručio je Medved.

Dodao je da su jučer imali sastanak na tu temu gdje su analizirali to pitanje. 

Osobno je osudio svaki oblik nasilja te je izrazio zadovoljstvo da je Ministarstvo unutarnjih poslova u kratkom roku pronašlo počinitelje nekoliko, kako je rekao, izoliranih incidenata.

Udruge veterana, branitelja i specijalne policije izrazile su u srijedu očekivanje od DORH-a i MUP-a da provedu istragu protiv Milorada Pupovca zbog sumnje na povredu ugleda Republike Hrvatske, ocjenjući da čelnik SDSS-a svojim izjavama destabilizira Hrvatsku.


Reci što misliš!