Politika

Na Malti

Međunarodna konferencija "Kulturna diplomacija: poticanje međukulturnog dijaloga, raznolikost i održivost"

Međunarodna konferencija
Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji o poticanju mežukulturnog dijaloga

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji „Kulturna diplomacija: poticanje međukulturnog dijaloga, raznolikost i održivost“ (Cultural Diplomacy: Fostering International Cultural Dialogue, Diversity and Sustainability), koja će se održati na Malti od 8. do 10. ožujka 2017. godine u okviru malteškog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Konferencija će pružiti platformu za raspravu o kulturi kao jednom od glavnih stupova društvenog i ekonomskog razvoja, potaknuti razmjenu mišljenja o uvjetima međukulturnog dijaloga kao načina upravljanja kulturnom raznolikosti te propitati modele integriranog pristupa očuvanju kulturne baštine.

Konferenciju organizira Ministarstvo pravosuđa, kulture i lokalne samouprave Republike Malte, a uvodne govore održat će predsjednik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mladež i sport gospodin Tibor Navracsics, ministar pravosuđa, kulture i lokalne samouprave Republike Malte gospodin Owen Bonnici i glavna ravnateljica Uprave za kulturu gospođa Catherine Tabone.

 


Reci što misliš!