Politika

Premijer više vodi brigu o dvorskim igrama nego o državi

Nikica Gabrić: Kosor će biti na našoj listi za europske izbore

Nikica Gabrić: Kosor će biti na našoj listi za europske izbore

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić rekao je ekskluzivno za 24sata TV kako će Jadranka Kosor biti na njegovoj listi za izbore u EU parlament. Naći će se na 11. mjestu liste.

Gabrić vjeruje da će Kosor donijeti snagu Nacionalnom forumu jer je u posljednih godinu dana postala jedna od najutjecajnijh političarki.

Gabrić je i ranije govorio kako želi Kosor što prije u svojoj stranci. Smatra ju jednom od najracionalnijih političarki u Hrvatskoj jer su joj stavovi prihvatljivi, umjereni i principijelni.

- Ništa ne traži, a spremna nas je podržati i zato će zauzvrat nešto i dobiti - rekao je Gabrić prije desetak dana i dodao kako na Kosor računa i za iduće parlamentarne izbore. Najavio je kako je moguće da će osnovati i zajednički klub zastupnika u Saboru.

'Premijer više vodi brigu o dvorskim igrama nego o državi'

Gabrić je komentirao aktualno stanje u politici rekavši kako premijer više računa vodi o dvorskim igrama i klanovima unutar koalicije i nego o državnim problemima. Za HDZ kaže da ima problema s pozicioniranjem na političkoj sceni. Gabrić smatra da Tomislav Karamarko svojom zastarjelom retorikom plaši građane.

Predsjednik Nacionalnog foruma ističe da je glavni problem što čelnici vodećih stranaka ne mogu sjesti za isti stol. -Oni ne integriraju zemlju, nego je još dublje raslojavaju. Imate dvojicu ljudi kojima je bitniji ego i tko će pobijediti, umjesto odgovornosti za državu -rekao je.

Kujundžić: Narodu je dosta podjele na lijeve i desne"

Uz Gabrića je u emisiji "60 minuta" gostovao predsjednik Hrvatske zore, Milan Kujundžić koji smatra da je narodu dosta podjele na lijeve i desne. -Ovo što imamo ne valja i to moramo mijenjati. Oni koji su nas do jučer vodili i koji nas danas vode su pokazali da trava ne raste tamo gdje su oni prošli. Sada je sve u rukama naroda, oni moraju odlučiti žele li promjene i dati šansu drugačijima ili ostati zarobljenici- rekao je Kujundžić.

Gabrić kaže da u ovom trenutku ne može odgovoriti bi li njegov Nacionalni forum koalirao s HDZ-om ili SDP-om.

- Moramo najprije postići dijalog i prestati jedni druge optuživati čiji je djed bio u partizanima, a čiji u ustašama. Moramo naći ljude koji su u stanju riješiti probleme, one koji su spremni riskirati svoju poziciju za kvalitetne promjene - rekao je Gabrić.

Kujundžić pak ostavlja otvorenu opciju za koaliranje s nekom od dviju najjačih stranaka. Međutim, dodaje da to neće biti moguće dok se ne promjene vodeći ljudi, odnosno dok se ne pojave oni koji su spremni na istinske promjene. A to sada, smatra Kujundžić, ni HDZ ni SDP nije sposoban.

"Vladin master plan bolnica neće uspjeti"

Dok Gabrić ne podržava Karamarkovu ideju o zabrani petokrake kao zločinačkog simbola, Kujundžić smatra ga treba podržati.

Oba političara vjeruju kako Vladin master plan bolnica neće uspjeti jer nije do kraja dorađen. Iako je na dobrom tragu, političari ističu da mu fale ključne stvari.

-To je proces koji traži pet do šest godina mukotrpnog rada. Ne može uspjeti jer nema podršku opozicije, jer je ministar zaratio s liječnicima i tu će biti tihog otpora i jer nije do kraja pripremljen -rekao je Gabrić. -Bojim se da je ovaj plan nedovoljno osmišljen uradak koji radi štetu - rekao je Kujundžić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.