Politika

Razgovor na Pantovčaku

Kajin: s predsjednicom Republike govorit ću o korupciji i medijskim slobodama u Istri

Kajin: s predsjednicom Republike govorit ću o korupciji i medijskim slobodama u Istri
Sanjin Strukic/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin u petak je Hini potvrdio kako će se u utorak odazvati pozivu hrvatske predsjednik Kolinde Grabar-Kitarović za razgovor na Pantovčaku, te namjerava s predsjednicom govoriti o korupciji i medijskim slobodama u Istri.

"Nakon što smo kao Klub nezavisnih zastupnika dobili poziv predsjednice Grabar-Kitarović najprije sam odlučio da se neću odazvati, no nakon što sam danas pogledao istarske tiskovine odlučio sam definitivno otići", izjavio je Kajin za Hinu, a na Pantovčak će otići s nezavisnim saborskim zastupnikom don Ivanom Grubišićem.

Rekao je da predsjednicu države želi upoznati o korupciji Vlada, o štićenju kriminala od strane najviših dužnosnika te o korupciji u Istri i tamošnjim medijskim slobodama. Ako se Hrvatska ne postavi odlučno u borbi protiv kriminala, onda će i mandat predsjednice Grabar-Kitarović biti uzaludan, kazao je Kajin.

"Političari se dijele na ljevicu i desnicu, no premda je to imaginaran pojam, podjela u Hrvatskoj po tom obrascu je irelevantna s obzirom da netko može biti pošten ili nepošten, živjeti od svog ili tuđeg rada, ali ne može egzistirati po principu je li lijevo ili desno" - dodao je.

Također je poručio kako bi u utorak u Ured hrvatske predsjednice najradije došao s knjigom "Tito i Istra". "Htjeli mi to priznati ili ne, bez Tita, koji je imao i ružnih strana, a Istra ih pamti kroz egzodus, Hrvatske zasigurno ne bi bilo", smatra Kajin.

Još je jednom upozorio da Istra stagnira, i da je Istarska županija 2002. godine imala 18 posto veći BDP od Primorsko-goranske županije dok danas ta županija ima veći BDP od Istre.

"U zadnjih deset godina Istri se nije dogodila niti jedna relevantna investicija", rekao je dodavši da ako hrvatska politika neće ništa poduzeti vezano za sudjelovanje ljudi iz Istre u tzv. Hypo hobotnici, ako ne poduzme ništa, Istra će i dalje stagnirati, a Hrvatska nazadovati.

Kajin je ocijenio da je aktualna Vlada gotovo u svemu podbacila te će stoga premijeru Milanoviću predložiti da u izbore ponovno ide s Planom 21 jer je malo toga iz tog programa do sada ostvareno.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.