Politika

Previranja u stranci

Bivši član Živog zida: Stranka se raspada zbog Ivana Pernara

Bivši član Živog zida: Stranka se raspada zbog Ivana Pernara

Ovih dana sve se više govori o previranjima i problemima u Živom zidu. Dio članova već je istupio iz stranke, a kako piše varaždinski.hr, sve više članova odlazi i priključuje se novoj stranci Slobodna Hrvatska, prenosi N1

''Glavni razlog leži u autokratskom načinu vođenja stranke koje provodi Ivan Pernar i pomanjkanju demokratičnosti. Došla su nova vremena, stranka treba krenuti dalje od pukog aktivizma - rekao je za varaždinski.hr Marko Kesteli, predsjednik varaždinske županijske organizacije Živog zida, koji je izašao iz stranke, kao i dopredsjednik, tajnik i koordinatori.

''Cilj je da Slobodna Hrvatska preraste u stranku. Tako će i biti, jer svi najbolji članovi Živog zida istupili si iz stranke i pristupili Slobodnoj Hrvatskoj - naglasio je Kesteli, dodajući da im nije namjera 'prljavi veš' Živog zida razvlačiti u javnosti.

Na pitanje hoće li Slobodna Hrvatska nastaviti s aktivnostima i akcijama koje je provodio Živi zid, Kesteli odgovara: ''Da, ali na višoj razini. Ne želimo se samo baviti posljedicama, već i uzrocima''.

Slobodna Hrvatska u svome priopćenju navodi da je iz stranke zasad istupilo više od 70 posto aktivnih koordinatora i članova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.