
Njezina su specijalnost torte. Ali to nisu samo lijepi kolači, zaista, to su prava umjetnička djela. Bepinina čarolija će veseliti sve koji znaju prepoznati umijeće i puno strpljenja i ljubavi!
Kažu, kada radiš ono što voliš, čini se kao da ne radiš. Kada se u nešto zaljubiš još u djetinjstvu, često se tome “vratiš” kasnije u životu, jer te ispunjava osjećajima ugode, mira i zadovoljstva.
Postaje tvoja antistres terapija.
To se dogodilo i našoj sugrađanki Nataši Šalina, koja nas je oduševila kreativnošću u pripremi slastica.
Razgovarali smo s Natašom i zanimalo nas je odakle ta ljubav prema pripremi kolača, deserta i torta.
– Počelo je to već u djetinjstvu, uz mamu. Uvijek sam promatrala kako se rade kolači, a onda sam se i sama ohrabrila i počela pomagati. Mnoge obiteljske recepte čuvam i danas, to su oni nostalgični, u rukopisu, na papirima su još mrlje od ulja, brašna. To je nešto stvarno posebno i mislim da sam tu njihovu ljubav i sama prenijela u ovo što sada radim.
A nastavilo se nekako spontano, naime, prijatelji i obitelj zamolili bi me da im napravim nešto posebno za prilike poput rođendana, slavlja, obljetnica…a i ja sam nekako znala sama odlučiti za Božić ne kupovati poklone u trgovinama, već ispeći mnoge kolačiće i keksiće, lijepo ih dekorirati i poklanjati bližnjima, tako je sve nekako krenulo, priča nam Nataša.
Letimičnim pregledom njezinog Instagram profila pod nazivom
Bepinina čarolija ne možemo a da se ne zapitamo – ma koliko
vremena treba za jednu spektakularnu tortu?
Meni se osobno najviše svidjela jedna raskošna crna, koje se ne
bi posramio ni dvor Marije Antoanete.
– Treba dosta vremena, ali sve je u planiranju! Znam započeti s primjerice valjanjem i oblikovanjem kora, onda sljedeći dan posvetim kremama i tek treći dan finaliziram tortu.
Baziram se na sezonskim i kvalitetnim namirnicama, jako mi je važno da je okus savršen, čak manje nego sam vizualni dojam koji je naravno, bitan, ali onaj wow efekt kada probate prvi zalogaj, e to je to, sočnost i kvaliteta, kaže Nataša.
Izrada slastica slovi kao najteže kulinarsko umijeće.
Nataša priznaje da se pridržava recepta, ali ako osjeti da može improvizirati, upravo to i radi.
Nekada prevodi recepte, nekada malo pomakne procese, želi zadovoljiti okus i izgled. Podrijetlom iz Italije, oduševljavaju je izvorni moussevi, ali i neki istočni pravci. Ona se ne libi složiti kombinaciju poput crnog ribizla, maka, bazge… Voli raditi mousseve, želee, kompotiće, a najviše voli spajati nespojivo. Primjerice, torta od mrkve i sira, oraha, sa želeom od naranče…mašta je vodilja.
Smatra da joj odlično ide ukrašavanje buttercreamom, a kada je riječ o trendovima u svijetu slastica, daleko je od toga. Ona će uvijek krenuti nekim svojim putem.
A taj put doveo ju je i do odluke o profesionalizaciji – krenula je na usavršavanje za slastičara, nakon koje će imati još više motivacije ali i samopouzdanja.
Bepinina čarolija nastavit će veseliti sve koji znaju prepoznati umijeće i puno strpljenja i ljubavi!
Instagram: