Ostalo / Intervjui

akustična srijeda u a'mare

Martina Matković Cenci (Hot Shots): Veseli nas što glazbeni žanr koji sviramo postaje sve traženiji!

Martina Matković Cenci (Hot Shots): Veseli nas što glazbeni žanr koji sviramo postaje sve traženiji!

Martina Matković Cenci članica je grupe Hot Shots. Upoznali smo se prije nastupa u Zadru, gdje je prvi put u sastavu sa svojim "dečkima" s kojima promovira jazz, swing i bossa novu!

Tko su Hot Shots i zašto baš to ime? Jako je zanimljivo!

- Bend čine mladi, talentirani, kvalitetni (i zgodni, haha) glazbenici i ljudi. Za ime Hot Shots zaslužna je naša kolegica Marina. Kao i svaki bend u početku smo imali nedoumica oko imena,  a budući da je u slengu engleskog jezika pojam Hot Shot sinonim za osobu s iznimnim vještinama u nekom području, često kod nas se kaže "Faca"- složno smo prihvatili prijedlog i postali Hot Shots. 

Hot Shots su: Luka Elez (gitara), Matija Petrić (saksofon), Antonio Dragojević (klavir), Roko Bandalo (bas gitara) i Martina Matković Cenci (bubnjevi i vokal). U restoranu hotela A'mare nastupili su u malo manjem sastavu, ali to ih nije omelo da pruže sve od sebe i učine atmosferu još ugodnijom. Martina nam kaže kako najčešće i nastupaju u takvim prostorima ili na eventima, a sama scena klubova u Splitu nije toliko jaka, jer predvladavaju neke druge note i ritmovi.

A od kada su zajedno i kako su se uopće upoznali i kliknuli?

- Zajedno smo od 2017. godine. Poznavali smo se nešto ranije, međutim prepoznali smo se i povezali muzicirajući zajedno na jazz seminarima „Umijeće improvizacije“ koje je organizirao prof. Darko Stanojskovski Graponne u okviru glazbene škole u Splitu. Kao mladi ljubitelji jazza došli na ideju osnivanja benda i tako je sve krenulo…

Pitala sam Martinu ima li neki nastup koji posebno pamte.

- Iza nas je mnogo uspješnih i lijepih nastupa. Teško je izdvojiti jedan. Svi nastupi u kojima se ostvari sinergija glazbenika i publike izuzetno nas vesele i nadahnjuju. Ali evo istaknut ćemo ipak Villa Spiza u Splitu. Naš mali kutak za intimne nastupe gdje ponekad jednostavno nismo mogli prestati svirati. Toliko smo uživali smo i mi i gosti. 

U Zadru ste prvi put?

- Da, prvi put smo u Amare restoranu i jako smo uzbuđeni zbog toga. U Zadru nismo prvi put, ali prvi put nastupamo u ovom  sastavu, da.

Što je sljedeće?

- Planovi za ljeto su nam što više svirati. Čini se da glazbeni žanr koji sviramo postaje sve traženiji, a naš trud i rad prepoznat. Sretni zbog toga! Vremena za uživanje i kupanje neće biti baš puno.