Ostalo / Intervjui

#video

Umjetnost performansa kroz Ad hocK kolegij u Zadru

Umjetnost performansa kroz Ad hocK kolegij u Zadru

Teorija, radionice, praksa! Juraj Šantorić najavio nam je uzbudljiv program studentskog projekta Ad Hock kolegij posvećen performansu!

Projekt "Ad hocK kolegij u organizaciji studenata - umjetnost performansa" nastao je kao reakcija na nedostatak obrazovanja u polju umjetnosti performansa. Tim povodom pričamo s voditeljem projekta Jurajem Šantorićem!

Ovaj ad hoc kolegij ili Ad hocKultura promovira umjetnost performansa putem edukacije u smjeru osnaživanja publike, poticanja na izvedbeno stvaralaštvo te pisanje o umjetnosti performansa. Ideja projekta je dijeljenje teorijskih i praktičnih znanja iz područja umjetnosti performansa, i općenito performansa kao forme.

Cilj projekta je educirati studente i sve ostale zainteresirane građane kako bi potaknuli formiranje aktivne publike za žanra performansa, a osim toga želimo potaknuti polaznike programa da se upuste u samostalno kreiranje performansa te da njeguju svoj kreativno umjetnički identitet, jednako kao i refleksivno kritički identitet. Kroz projekt polaznici će se upoznati s konkretnim akterima koji im mogu pomoći u kreiranju i produkciji vlastitih performansa, istraživanju i pisanju o performansu te objavljivanju tekstova. Cjelokupni program temelji se na dobrovoljnom, volonterskom, radu svih aktera!

P R O G R A M u opisu videa

 


Reci što misliš!