Ostalo / Intervjui

q and a

Massimo ususret koncertu u Arsenalu: Baterije punim upravo u Zadru, uz svoju obitelj, pogled u more i isključen mobitel

Massimo ususret koncertu u Arsenalu: Baterije punim upravo u Zadru, uz svoju obitelj, pogled u more i isključen mobitel
Bojan Bogdanić

Ove subote 22. listopada ne propustite koncert Massima u klubu Arsenal u Zadru! Tim povodom popričali smo s glazbenikom čiji je glas "odgojio" generacije i generacije

Veselimo se susretu u Arsenalu, često ste u Zadru. Poznat vam je to i drag 'teren'?

- Da naravno, to je moj drugi dom. Svi Zadrani znaju da cijelo ljeto i sve slobodne trenutke provodim u Zadru. Zato mi je posebno drago da ću izaći pred zadarsku publiku u subotu i zapjevati pred dragim mi licima.

Kako teku pripreme za veliki zagrebački koncert? Stiže i Mario Biondi!

- Pripreme su u tijeku, posljednje detalje sad dogovaramo. S bendom ću još imati i dodatne probe, kao is gostima. Iznimno se veselim dolasku Marija Biondija i činjenici da ću zapjevati na talijanskom.

Aktivni ste tijekom cijele godine, stvaralački, koncertno...gdje i kako "punite baterije" kada želite postići balans? Slažete li se s onom Konstraktinom #bitizdrava?

- Naravno, kako idu godine i kako nam djeca rastu, sve nam je češća izreka, samo da je zdravlja. Baterije punim upravo u Zadru, uz svoju obitelj, uz pogled u more, isključen mobitel i opuštanje.

Pratite li mlade glazbene snage u Hrvatskoj, koga nam preporučate da obratimo pozornost?

- Ima krasnih mladih ljudi na koje svakako treba obratiti pažnju, to nam je svakako pokazao HTV-ov show A strana. Ali to vam je i dvosjekli mač. Znate, kada dođete na takvu jednu vrhunsku produkciju, teško je vratiti se na početak. Na koncerte s lošim razglasom, putavanja, loše uvjete, pisanje pjesama, traženje hita, svog hita… A svaki glazbenik mora proći taj put, cestu, publiku…

Na Instagramu ste objavili fotografiju 27 godina staru, iz vremena Benzine, koju i danas nekako svi vole! Danas smo preplavljeni fotkama na društvenim mrežama pa ova baš ima vrijednost... Jeste li razmišljali napraviti neku retrospektivu svojih fotografija kao mali pregled karijere, vjerujem da bi to bilo zanimljivo fanovima!

- Odlična vam je ideja, obožavam fotografiju, iznimno ju cijenim kao umjetnost. Da, danas je ova hiperprodukcija učinila da možda ne obratimo dovoljno pozornosti na nešto vrijedno. Ali, kao i kod glazbe i kod svake druge umjetnosti, kada je nešto posebno - onda to pronađe put do publike. Moji prijatelji, dvojac Bachrach/Krištofić često su me fotografirali na počecima i imaju odličnih fotografija koje mi puno znače. Da, jedna mala izložba bila bi baš zanimljiva.


Reci što misliš!

 Izdvojeno