Ostalo / Intervjui

frane brajković:

Flux Benders s dvadeset novih pjesama na terasi Muro bara

Flux Benders s dvadeset novih pjesama na terasi Muro bara
Jan Dešpalj

Na terasi caffe bara Muro našli smo se na kavi s Franom Brajkovićem, koji s bendom na toj lijepoj lokaciji priprema nezaboravan koncert. Evo detalja!

- Nakon dvije godine rada, u vrijeme pandemije i svega što je ona donijela svima koji se bave glazbom, kulturom, općenito umjetnošću, mogu reći da sam zadovoljan rezultatom te jedne nelijepe situacije. Na svoje će doći svi oni koji vole poigravanje sa žanrovima, jer mi smo se također poigrali, priča nam Brajković najavljujući koncert benda Flux Benders - utorak, 26. srpnja od 22 sata na terasi Muro bara, s pogledom na most i obalu kneza Branimira!

Bend iz Zadra, prvi put live i prvi put izvodi autorske pjesme.

- Imamo dvadeset novih autorskih pjesama na hrvatskom, a žanrovski (ovisno o pjesmi) bio bi to nekakav plesni fussion mediteranskog rock/funk/jazzy sounda.. Utjecaj je to Jamiroquaija, Pino Danielea i još mnogih.

Autorsku jezgru uz Franu čine Predrag Ćosić, Andrija Finka, u glazbenom zadarskom krugu itekako poznate figure (Ćosić je "tonac 100 godina"), i zapravo je sve nastalo na našem Forumu.

- Vrtjele su se tako neke harme, akordi na gitari, složen je potom i vokalni dio, krčkalo se to dulje vrijeme bez neke pretencioznosti. Išli smo na način da svaku pjesmu dovedemo do toga da bude nama gušt za izvesti, a publici gušt za poslušati - a to je čarolija kombinacije rocka, funka i jazzy popa s daškom Mediterana. U žanru se ne treba zatvarati. Materijal je snimljen. Pridružio nam se basist Mario Salopek, Matija Dedić na klaviru, Vice Šindija, Ante Jeličić, Rino Perović, Mirta Juran...

Ulaz na koncert bit će slobodan, a očekuje nas oko sat i pol vremena svirke. Koncert će biti specifičan upravo zato jer će se pjesme prvi put izvesti izvan studija, dakle uživo, a Brajković kaže kako se nadaju koncertu u polivalentnoj dvorani Providurove palače za koju će osigurati i dodatan vizualni dio priče na video platnu za veći multimedijalni doživljaj.

 


Reci što misliš!