Ostalo / Intervjui

12. lipnja na kapetanskom

Gesta brusi zadnje detalje za premijeru "Pile naopako"!

Gesta brusi zadnje detalje za premijeru

Gesta brusi zadnje detalje za premijeru "Pile naopako"! Ova plesna i dramska udruga pod vodstvom Nene Jurišić i njezinog kreativnog tima ponovo će oživjeti kazalište na otvorenom, 12. lipnja u parku Kapetanski.

Savršena je to lokacija za izvedbu nove predstave koju priprema Gesta. Kulisa za umjetničke izvedbe kojoj s svi jako veselimo, kaže nam Nena Jurišić ususret premijeri. 

- Krajem lipnja prošle godine izveli smo dvije produkcije u Kapetanskom i reakcije su bile tako pozitivne da čak i sada kada su epidemološke mjere iz tog doba ukinute, mi idemo na taj princip kazališta na otvorenom. Cijeli ansambl Geste je uključen u priču, kaže Jurišić.

Redateljsku ulogu i ovaj put ima Sanja Grgina, zadarska glumica u Kazalištu lutaka koja već godinama surađuje s Jurišić, te Hrvoje Dukić, profesor koji je napisao tekst.

- Koreografije su zanimljive, a mladi glumci spremni - to su Lino Brozić, Ana Vidić, Lea Brajica i Marko Trošelj. Nataša Perović radila je kostimografiju. Tonac je već provjereni Dragan Predragović - Dabi, a svjetlosni efekti bit će djelo Frane Papića. U predstavi smo se usmjerili na užurbanost i stres modernog načina života, a želimo pokazati kako se izboriti za sebe i preokrenuti pilu naopako! Uživamo u posljednjim probama i jedva čekamo premijeru i našu dragu publiku, zaključuje Jurišić.


Reci što misliš!