Ostalo / Intervjui

naša najfit zadranka

Vanja Tokić: Nema opuštanja, pripremam se za Svjetsko natjecanje u bodybuildingu

Vanja Tokić: Nema opuštanja, pripremam se za Svjetsko natjecanje u bodybuildingu
Foto: Žeminea Čotrić

Kiša, Netflix, grickalice. Ma nema šanse da se ustanete s kauča i pokrenete. Ali zaista bi trebali razmisliti o svojem zdravlju i formi. U zdravom tijelu zdrav duh! Bilo kakav oblik rekreacije može učiniti čuda za vaše mentalno stanje. A ima li veće motivacije od naše sugrađanke Vanje Tokić?

Svi smo se opustili za vrijeme blagdana, dani su kratki, hladni, nije se lako natjerati na vježbanje, iako ga ne bi smjeli promatrati kao kaznu već kao nagradu.

Taj divan osjećaj da ste učinili nešto za sebe, svoje zdravlje, svoje mišiće, dobro poznaje naša Vanja Tokić jer ona je osoba koja se posvetila izgradnji tijela - body buildingu.

I to u tridesetima, a na formi i odličjima koje je postigla u 2021.-oj i o kojima smo pisali pozavidjele bi joj i znatno mlađe dame!

- Pripreme su krenule već 4. siječnja, dva mjeseca sam na pojačanom treningu snage i radim na mišićnoj masi. Kilažu sam digla na 55 i tu sad stajem. Kroz par dana krećem s definicijom, kazala nam je Vanja a nas je zanimalo ima li dovoljno vremena do peak week tjedna, odnosno do one razine kada natjecateljice budu zadovoljne i spremne za pokazati definirane mišiće na pozornici, pod svjetlima reflektora, u posebnim kostimima i pod posebnim toniranjem kože kako bi se vidjela baš svaka linija i tonus.

- Imam dovoljno vremena jer je natjecanje 4. lipnja 2022., Svjetsko prvenstvo. Ovaj put sam se fokusirala više na donjem dijelu. Trening nogu i gluteusa radi se tri puta tjedno. Gornji dio održavam, otkriva Vanja.

Nema presinga jer je od prošle godine u formi. Da, bilo je kratkih cheat izleta, ali kod Vanje je to sasvim OK, jer ona se ne prepušta hedonizmu više nego što je potrebno. Disciplina i upornost, to su dvije ključne stvari potrebne za uspjeh u izgradnji tijela. Zanimalo nas je koliko je Vanja mijenjala rutinu što se tiče treninga, jer u prehrani je i više nego balansirana.

- Tako je, nisam se opuštala više od dan, dva. Treniram dva puta dnevno po 45 minuta, ubacila sam i kardio. Prvi trening je u ranim jutarnjim satima od 5-6, a drugi u popodnevnim, iza posla. Zadovoljna sam formom i kao i uvijek dajem sve od sebe.

Pa ima li veće inspiracije? Ajmo ekipa. Pokrenite se!


Reci što misliš!