Ostalo / Intervjui

radna jesen

Katarina Colić: Krećemo s edukacijom na polju audio tehnologija, u Centar kreativnih industrija dolazi i Hamag Bicro

Katarina Colić: Krećemo s edukacijom na polju audio tehnologija, u Centar kreativnih industrija dolazi i Hamag Bicro

Katarina Colić, ravnateljica ustanove INOVACIJA, kazala nam je nešto više o tome što se sve odvija u zadarskom Centru za kreativne industrije i kakvi su planovi za jesen!

Kako je proteklo ljeto u Centru za kreativne industrije?

- Primopredaja objekta od strane izvođača radova je bila u lipnju. Tijekom ljeta objavljena su dva javna poziva za zakup poslovnih prostora i svi uredi i caffe bar su dani u zakup poduzetnicima.

Provedba projekta je u završnoj fazi i u tijeku su pripreme za završnu konferenciju projekta. Također, u ovom trenutku aktivno radimo na pripremi specijaliziranih poduzetničkih edukacija, organiziranju praktične nastave za strukovne škole i pripremi projekata.

Što nam donosi jesen, hoćete li pokrenuti tečajeve?

- Ovom prilikom mogu najaviti da od jeseni krećemo i sa edukacijom na polju audio tehnologija, konkretno pokrećemo tečaj za izobrazbu ton majstora.

Ton majstor je deficitarno zanimanje i kao takvog ga je  potrebno promovirati, popularizirati i omogućiti što većem broju kandidata kvalitetnu edukaciju.

S obzirom  da Centar kreativne industrije raspolaže s tonskim studijom i multifunkcionalnom dvoranom, smatramo da će radionice pobuditi veliki interes kod mladih ljudi sa područja naše županije.

Tko će biti mentor?

- Edukaciju će voditi naš zaposlenik Jere Šešelja, nagrađivani glazbeni producent i ton majstor, koji ima formalno obrazovanje za majstora zvuka ali i iskustvo u radu s kojim može osigurati cjelovito usavršavanje kandidata.

Možete li nam otkriti planove s Hamag Bicrom?

- Hamag Bicro, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije je za početak rujna najavila otvaranje devetog javnog poziva Program provjere inovativnog koncepta POC8 za poduzetnike, ukupne vrijednosti 31 milijuna kuna, partner u provedbi programa je Ustanova Inovacija.

To je program dodjele bespovratnih sredstava kojim se privatni sektor potiče na istraživanje, razvoj i inovacije.

Program je  namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima.

Cilj programa POC je podrška inovacijama u ranoj fazi istraživanja.

Koje su prihvatljive aktivnosti koje će se financirati natječajem?

- To su izrada prototipa, demonstracija tehničke izvedivosti, te provjera i  zaštita intelektualnog vlasništva. Uz ove osnovne aktivnosti prihvatljivi troškovi su i izrada studija isplativosti, analize tržišta i plana za komercijalizaciju. Na ovom pozivu poduzetnici mogu bespovratno dobiti iznos od min 100.000 kn do najviše 500.000 kn.

Pored malih i srednjih poduzetnika poziv je namijenjen i fizičkim osobama koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo, (te krenuti kao start-up).


Reci što misliš!