Ostalo / Intervjui

ususret koncertu

Halid Bešlić: Vjerujem da je tajna uspjeha u dobrim pjesmama i odnosu prema publici

Halid Bešlić: Vjerujem da je tajna uspjeha u dobrim pjesmama i odnosu prema publici
Bojan Bogdanić

Večeras će nas u klubu Arsenal svojim nastupom počastiti velikan glazbene scene Halid Bešlić. Prvi koncert nakon izlaska novog albuma biti će upravo u Zadru. Ususret koncertu, porazgovarali smo o brojnim temama!

Vraćate nam se u Zadar u klub Arsenal i to rekli bismo u pravoj "akciji", usred promocije novog albuma. Jeste li zadovoljni učinjenim i hoćemo li čuti i nove pjesme?  

Zadnji put kad sam bio u Arsenalu, bio je fenomenalan nastup. Sviđa mi se ambijent i kako je prostor prilagođen svim varijantama za nastup.

Jučer smo, upravo, imali promociju novog CD-a "Trebević" koji smo dugo pripremali. Zadovoljan sam onim što smo, moj tim i ja, napravili i evo, prvi koncert nakon izlaska novog albuma biti će upravo u Zadru. Pjevati ćemo, naravno, i nešto novo.

Možete li nam predstaviti tim s kojim surađujete bez kojega ovaj album ne bi bio isti?  

Autor većine mojih pjesama  je moj dugogodišnji suradnik Mirko Šenkovski Geronimo. Naslovnu pjesmu "Trebević" i još jednu pjesmu napisao mi je Neno Ninčević. Tu je, naravno, i moja desna ruka Samir Kadirić koji je sa mnom već 20 godina.

Nedavno ste rekli da se ne možete odreći CDa na račun USB-a ...koliko vam leže te nove tehnologije? Vi ste živi svjedok napretka, kako je to bilo u studiju nekad a kako sada? 

Kad slušam CD, imam onaj osjećaj "meraka", kako kažemo mi u Bosni. Ubacim, preslušam, promjenim. Kad uključim USB, teško se snađem, ne znam di je početak ni kraj, previše toga, hahaha. Volio bi da CD kao takav potraje, bar za nas starije.

Velike su prednosti današnje tehnologije. Za studio si se nekad puno više unaprijed pripremao, sad dođeš i ponavljaš dok to nije to! Veće su tehničke mogućnosti danas, ali je prije nekako veća romantika bila u svemu tome.

Ipak u fokusu je pjesma i emocija...vaša publika vas cijeni baš zato jer ste godinama ostali na zemlji iako ste definitivno zvijezda. Mislite li da konstantu uspjeha drži i ta vaša povezanost s publikom i povjerenje? 

Vjerojatno je to u pitanju. Dali ste i pitanje i odgovor otprilike. Kad analiziram sebe nekako to svedem na: dobre pjesme, pošten odnos prema poslu i publici i ponašanje u životu.

Znamo da nikada ne ulazite u političke rasprave, no što mislite o sve većem broju mladih koji odlaze iz zemlje u potrazi za poslom i boljim životom?  

Sretna je ona zemlja gdje samo političari pričaju o politici, a građani o ekonomiji, standardu, svakodnevnom životu. U nas, nažalost, većina priča većinom o politici a mladi nam odlaze vani za boljim životom. Nije to dobro.

Hoćete li stići napraviti "đir po gradu" prije koncerta, posjetiti Morske orgulje?

Prije koncerta ne stignem, jer dolazimo navečer u Zadar, ali sutradan kad se naspavam, nadam se da hoću.
 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti