Ostalo / Intervjui

ususret koncertu

Husein Hasanefendić Hus (Parni valjak): Na ovoj turneji pronašli smo balans "starih i novih" pjesama

Husein Hasanefendić Hus (Parni valjak): Na ovoj turneji pronašli smo balans

Husein Hasanefendić Hus za eZadar prisjetio se nekih detalja s turneje u inozemstvu i s veseljem najavljuje koncert u Arsenalu ove subote - doznali smo i po čemu će biti poseban!


Često nastupate upravo u Zadarskoj županiji, još pamtimo koncerte u Arsenalu, Biogradu na Moru, Viru... Kotrljanje valjka se nastavlja, a čujemo da ste nam spremili i neke nove detalje i produkcijska iznenađenja za Arsenal koja koristite samo u velikim dvorana poput zagrebačke Arene. Možete li nam otkriti barem neke detalje?

Arsenal je jedini klub, ili jedan od rijetkih u državi koji bandovima daje sve potrebne uvjete za nastup. Od bine do produkcije koja je odlična. Naravno, prostor nam ne dozvoljava da postavimo sve što bi inače vrlo rado napravili, ali jedino u Arsenalu sviramo ovaj program, sa brass sekcijom, a da nije dvorana u pitanju.

Sastavljate li set listu zajedno? Koliko je to zahtjevan zadatak i kako pronaći balans u predstavljanju onih novih pjesama i ''klasika'' koje publika uvijek željno očekuje..?

To je uvijek najteži dio, u kojem sudjelujemo svi skupa.Čini mi se, po reakcijama publike, da smo taj balans na ovoj turneji pronašli.

Često navodite kako vam je publika najveći motivator u svemu što radite i da ste skoro pola godine - na pozornici. Nadate li se ponovo rasprodanom Arsenalu?

Ne nadamo se, mi znamo da će biti puno, uvijek je tako, i jedva čekamo ponovni susret sa našom vjernom publikom.

Kako dopirete do novih generacija, onih koji glazbu konzumiraju na potpuno drugačiji način od svojih roditelja?

Glazba je danas dostupnija nego ikada, tako da ne čudi veliki broj mladih fanova, koji nas vjerno prate na koncertima. Nedavno smo upoznali obitelj koja je putovala satima da nas dođu vidjeti, a curica koja ima tek 8 godina bila je na već 15 koncerata od Valjka. Takve stvari ostave bez riječi i daju novi motiv.

Možete li nam otkriti neke zanimljive situacije koje su vam se dogodile kada ste svirali u inozemstvu? Kakvo je to iskustvo, što bi izdvojili?

Situacija ima svakakvih, gdje god svirali, nije važno da li je kući ili negdje daleko.
Bilo nam je baš lijepo prije mjesec dana u Amsterdamu, poseban grad, odličan klub i fantastična publika.


U posljednjim glazbenim radovima fokusirani ste na - vrijeme. Radite ono što volite, što je privilegija i na neki način vaše je ''vrijeme'' uvijek, plovite sigurno i stabilno, unatoč usponima i padovima. Postoji li još neka neostvarena suradnja ili projekt ?

Nisam o tome razmišljao. Uvijek se može nešto dogoditi, kada se najmanje nadate. Vrijeme će, kao i uvijek, dati sve odgovore. Zadre, vidimo se u subotu!

 


Reci što misliš!