Ostalo / Intervjui

ususret predstavi

Monika Romić: Zadarskoj publici prenijet ćemo energiju beskrajno duhovite priče!

Monika Romić: Zadarskoj publici prenijet ćemo energiju beskrajno duhovite priče!

Razgovarali smo s glumicom Monikom Romić koja u predstavi "Otkačene" igra karijerom opsjednutu Bebu. Evo što nam je sve otkrila o hit komediji koja oduševljava publiku u cijeloj regiji, a prvi put dolazi u Zadar, u klub Arsenal, u nedjelju, 24. studenog.

Komedija ''Otkačene'', po uzoru na strane TV serije, prati zgode i nezgode jedne gradske obitelji u njihovim pokušajima da žive kao “sav normalan svijet” te da se sa svojim problemima nose na odgovoran način što im nikako ne polazi za rukom i što, naravno, dovodi do niza komičnih situacija. 24. studenog s početkom u 20 sati u zadarskom Arsenalu ne propustite zgode i nezgode obitelji Jovanović! Smijeh do suza zagarantiran!

Draga Monika, veselimo se što dolazite u Zadar. Koliko predstava "Otkačene" ima dašak američke tv uspješnice "Seks i grad", a koliko je ''lokalizirana''?

- Može se reći kako je predstava kombinacije te dvije stvari, sve je postavljeno kao tv sitcom, publika može imati upravo taj osjećaj, kao da gleda neku komediju na malim ekranima. Ili pak kao da gledaju ljude oko sebe u nekim uvrnutim situacijama.

Da, imamo pet različitih žena s pet različitih života i svaka vuče na svoju stranu, zapravo tu nastaje i komedija, a sve su izuzetno različite.

Imamo sve te junakinje u kojima možemo prepoznati sebe ili žene oko sebe. Neke jure karijeru, neke jure za udajom, tu je i djevojka koja bezuspješno pokušava da nađe dečka, uporna je u tome, potom majka koja je ovisna o plastičnim kirurgijama. Ona želi biti mlađa od svojih kćeri, pravi paradoks. Pokrivamo na neki način sve uzraste, imamo i tinejdžerku na koju nitko ne obraća pažnju, ali ona se bori za sebe. Što se tiče lokalizma, da - ovo jest ono što mi možemo vidjeti svuda oko nas. Duhovite i neočekivane situacije dovode do komedije zabune.

Vaša uloga jedne od sestara koja ganja karijeru definitivno je ona u kojoj će se prepoznati mnogo pripadnica ljepšeg spola. Koliko vam je uloga bliska?


- Iskreno - ima nešto ''mog'', mora biti, ali nema te ekstremnosti u želji za karijerom. Žene su danas sve uspješnije, ali nailaze na probleme u društvu upravo zbog toga. Jedan od problema u predstavi je taj kada moj lik Beba skriva svog partnera i ne želi da se to sazna u Firmi pa dolazi do niza komičnih situacija.

Kako je muškim kolegama Borisu Milivojeviću i Savi Miloševiću u ženskom društvu na probama i sceni, vjerujem da ima improvizacije i izuzetno smiješnih situacija?

- Apsolutno da! Energija među kolegama je fantastična, bili muški ili ženski. Ne osjećaju se naši muškarci kao da su u manjini jer su i njihove uloge interesantne. Maestralni su. Improvizacije ima i sada tijekom igranja predstave, a publika reagira na to i to voli. Važno je reči kako je predstava malo drugačija od ostalih, postavljena tako da se publika vrlo brzo srodi s nama na sceni, to su komentari na koje često nailazimo, ''rodi'' se bliskost. Puna je pozitvne energije koja je toliko potrebna danas našem društvu. Muzika iz osamdesetih doprinosi svemu tome. Lajtmotiv je pjesma ''Idem tamo gdje je sve po mom'' - svaki lik vuče na svoju stranu, pa je i više nego prigodna. Dobili smo komentare da smo krivi za upale mišića! Jedna spisateljica kazala nam je kako našu predstavu treba prepisati kao lijek protiv depresije jer nosi jaku energiju. Igramo je uspješno u cijeloj regiji.

Je li ovo vaš prvi susret sa zadarskom publikom?

- Neizmjerno se radujem što dolazim prvi put u Zadar! Igrala sam u Rijeci, Koprivnici, Zagrebu, Šibeniku, publika je bila sjajna. Obećajemo Zadranima da će izaći iz Arsenala izuzetno zadovoljni, prenijet ćemo pozitivnu energiju priče koja je beskrajno duhovita na Zadar!

 


Reci što misliš!