Ostalo / Intervjui

gradske priče

Ivana Bugarija, zadarska beauty artistica: uživam u procesu stvaranja ma koliko zahtjevan bio!

Ivana Bugarija, zadarska beauty artistica: uživam u procesu stvaranja ma koliko zahtjevan bio!

Šminkanje, carstvo make-upa, u rukama Ivane Bugarije postaje alat za kreativnu eksploziju i neobuzdane umjetničke forme. Ušla je u izbor za vrijedno priznanje, stoga podržimo našu Zadranku!

Ivanin video ušao je u najboljih 20 na New York Face Awards Balkan natjecanju.

Bio je to povod za mali razgovor o specifičnom kreativnom radu kojem se Ivana posvetila...

f27641c222bbb24d1076739fa5de582e.jpg?v=2- Ideja za prijavu na natjecanje rodila se još u rujnu prošle godine, jer za prijavu treba napraviti snimanje u dva godišnja doba, tako da sam se pripremila dosta ranije. S obzirom da se ne radi o klasičnom beauty make-upu, trebalo je dosta vremena za realizaciju i potragu za haljinama i dodacima.

Strpljenje se isplatilo. Ivanin video plasirao ju je u top 20 na Balkanu (Hrvatska, Srbija Bugarska). Nakon toga uslijedio je prvi challenge sa zadanom temom PROUD SOUL i Ivana prolazi dalje u top deset.

- Trenutno smo u fazi glasanja, prezentiram se sa temom LIVING ART. Glasanje traje do 28. kolovoza. Tada ako prođem imam priliku biti u finalu, gdje pola ocjene nosi publika, a pola žiri.

Pobjednik Face Awards Balkan ima priliku otputovati na globalno natjecanje u Los Angeles gdje će se boriti za titulu global artist of the year. 

Zanimalo nas je koliko je u stvari zahtjevan projekt na kojemu naša Ivana radi.

- Što se same zahtjevnosti tiče, reći ću samo da za snimanja na vanjskim lokacijama u većini slucajeva potrebno je biti dosta ranije na lokaciji te trebam početi dan ranije s izradom looka koji traje i do 16 sati uz snimanje tutoriala u komadu, ovisno o zahtjevnosti looka. A odmah nakon toga - snimanje na lokaciji. Jako zahtjevno, ali baš zato jer volim to što radim i kreativna sam osoba po prirodi, uistinu uživam u procesu stvaranja ma koliko zahtjevno bilo.

3a60f3169a8617e80fbca2a871143430.jpg?v=2Pitali smo Ivanu i kako se uopće istaknuti u tako jakoj globalnoj konkurenciji.

- Konstantno razmišljam na koji način prezentirati rad da bude što orginalniji, nastojim razviti kombinaciju beautya i arta, jer ljepota beautya je ono što ja volim u svom poslu iznad svega. Smatram da je najbolje fokusirati se na ono što je prirodni talent u tebi kao pojedinca, marljivo i fokusirano raditi na tome i rezultat neće izostati! 

Kako podržati Ivanu? Dovoljno je pratiti upute na linku i dati Ivani glas!


Reci što misliš!