Ostalo / Intervjui

uoči koncerta u biogradu

Husein Hasanefendić (Parni valjak): Pripremamo najveći show do sada!

Husein Hasanefendić (Parni valjak): Pripremamo najveći show do sada!

11. srpnja u Biogradu na Moru očekuje nas pravi glazbeno scenski show - stiže nam Parni valjak na turneji "Runda 44". Bila je to odlična prilika da porazgovaramo s Huseinom Hasanefendićem - Husom!

Često nastupate upravo u Zadarskoj županiji, još pamtimo odličan koncert u Arsenalu, nedavno ste nastupili i u Viru a sada vas očekuje pozornica Biograda na Moru. Kotrljanje valjka se nastavlja, a čujemo da ste nam spremili i neke nove detalje i goste. Što čini okosnicu turneje kojom slavite 44 godine na sceni?

- Imamo dvije varijante, onu veliku koju smo prvi puta predstavili u rasprodanim Križankama u Ljubljani, i u toj postavi imamo brass sekciju, pedal steel gitaru koju svira Davor Rodik, te čelo, na kojem je Matej Milošev, sin našeg nekadašnjeg gitariste Rasa, koji je na žalost preminuo, a imamo i nešto, uvjetno rečeno, manju postavu, onu našu klasičnu, u kojoj dolazimo u Biograd.

Nismo svirali na bazenima čini mi se skoro 20 godina i jedva čekamo, spremni smo!

Kada već spominjemo riječ scena, možete li se osvrnuti na nedavno objavljene podatke ZAMP-a - tu ste u top deset emitiranih autora?

- Nemam što reći osim da mi je drago da su naše pjesme sve ove godine toliko slušane. U svakom slučaju, lijep osjećaj.

9d64e9a075779be5d6c8fd23d4df9ca6.jpg?v=2Sastavljate li set listu zajedno? Koliko je to zahtjevan posao i kako pronaći balans u promociji novih pjesama i onih ''klasika'' koje publika uvijek nekako očekuje..?

- Zahtjevan je utoliko što je stvarno tesko izabrati između toliko toga, ali to su ujedno i slatke brige. Set listu spremamo zajedno na probama, razmišljamo, pričamo, slažemo po puno kriterija.

Na ovoj turneji sviramo dosta pjesama sa novog albuma, jer ga klinci pjevaju gdje god dođemo.

Naravno, ima i puno starih pjesama, koje su naš repertoar bez kojeg je tesko zamisliti koncert Parnog valjka.

Kako se pripremate za koncerte tijekom ljeta, odnosno, koliko stignete opustiti se i/ili obići mjesto gdje svirate? Odlazite li na koncerte ili festivale poput IN musica?

- Sviramo stvarno puno, ove godine preko 50 koncerata. No, uz ekipu koja nas prati stvarno nista nije teško. Uglavnom uvijek putujemo dan prije svirke, stignemo se odmoriti, a uz ljude koje rade za band-naše je da razmišljamo samo u svirci.

ce1f5a2a23cf51fdd9015651ab979c56.jpg?v=2Odnedavno se i pjevači kandidiraju za predsjedničko mjesto. Vidite li se možda ne u spomenutom, ali u nekom sličnom angažmanu s obzirom da ste i više nego utjecajne figure u Hrvatskoj?

- O politici ne bi, niti slova.

- Turneju završavate u Areni Zagreb na proljeće 2020. Često navodite kako vam je publika najveći motivator u svemu što radite i da ste skoro pola godine - na pozornici. Nadate li se ponovo rasprodanoj dvorani?

- Mi smo vec sada prodali puno karata, tako da nema sumnje da će Arena opet biti puna i rasprodana. Pripremamo najveći show do sada i jedva čekamo!

Inormacije o ulaznicama za koncert potražite OVDJE
 


Reci što misliš!