Ostalo / Intervjui

na novoj lokaciji

Poliklinika Mešter - prva privatna dnevna bolnica u Zadru

Poliklinika Mešter - prva privatna dnevna bolnica u Zadru

Poliklinika Mešter preselila se na novu lokaciju u ulicu Nikole tesle 12 b. (Business centar „Jadran Invest“ na Višnjiku). Povodom svečanog otvorenja koje će se dogoditi u petak 8. ožujka 2019. razgovaramo sa dr. Mladenom Mešterom.

Poliklinika Mešter proširila je svoje prostore  i ponudu zdravstvenih usluga te Vas stoga želimo pitati:

Koja je važnost dnevne bolnice za Vaše pacijente?

- Budući da smo prva privatna dnevna bolnica u Zadru, na taj način upotpunjujemo zdravstvenu uslugu Zadarske regije i to po europskim standardima. Pacijenti mogu u našoj dnevnoj bolnici dobiti uslugu operacija u punoj anesteziji, sa mogućnošću ograničenog boravka u posebno prilagođenim sobama za pacijente.

Nastavno na tematiku širokog spektra usluga koje nudite, koje sežu od plastične i estetske kirurgije pa sve do  interne medicine ili pak neurologije, možete li reći nešto više od timu stručnjaka koji čini polikliniku Mešter?

- Poliklinika Mešter od samih početaka surađuje sa renomiranim stručnjacima iz različitih grana medicine, od kardiologije, neurologije, ORL, gastroenterologije, hematologije, endokrinologije, radiologije, vaskularne kirurgije, neurokirurgije, opće kirurgije, ortopedije, fizikalne medicine s reumatologijom i plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije. Tu su mnogi stručnjaci iz Zadra, Zagreba, Splita i Lovrana koji vrše preglede, ali i zahvate unutar svoje zadane struke.

Od osnivanja poliklinike 2010. godine, razvili ste se kao multidisciplinarna zdravstvena ustanova s primarnim ciljem pružanja usluga moderne plastične i estetske kirurgije, a potom je uslijedilo uvođenje cijelog niza kirurških zahvata kao npr. operacije kralježnice, operacije vena, trbušnih hernija, operacije koljena, kukova  i sl. Sa koliko operacijskih sala raspolažete, koji je značaj mogućnosti korištenja soba za odmor nakon operacija i što biste posebno željeli naglasiti u tom segmentu?

- Trenutno raspolažemo sa dvije moderne operacijske sale, u sklopu kojih smo opremljeni artroskopskim stupom, RTG uređajem za nadzor ortopedskih zahvata i pain managementa kralježnice, kirurškim laserima za zahvate na venama, kao i cijelim asortimanom uređaja potrebnih za suvremenu opću i plastičnu kirurgiju. Također raspolažemo sa dvije sobe za odmor pacijenta, čime uz ostali sadržaj imamo kapacitet za pokrivanje operacijskog programa za obje sale.

Kao specijalist po pitanju vena, koristite najnoviju lasersku tehnologiju, kako biste liječili bolest proširenih vena.  Koliko je lasersko tretiranje istoga uistinu učinkovito te koliko je tretmana potrebno kako bi se u potpunosti riješio problem proširenih vena?

- Radimo endovenoznu sklerozaciju, kao i vanjsku lasersku sklerozaciju kapilara i vena. Često se ti tretmani mogu kombinirati sa drugim tehnikama i daju odlične rezultate koji su odmah vidljivi. Broj tretmana je individualan, no moguće je ponoviti dio tretmana.

Lice bez bora, pune usnice, savršen ten, zaobljena stražnjica. Sve su to aktualni standardi ljepote. Tretmani, kojima se dolazi do istih, bivaju još popularniji utjecajem društvenih mreža i raznih online ambasadora estetske i plastične kirurgije. Danas su minimalno invazivni estetski zahvati poput botoksa i fillera, nadohvat ruke tako rečeno svima. Na tom tragu, kako izgleda jedna tipična konzultacija u Vašoj poliklinici? Koji su najčešći zahtjevi pacijenata ili pacijentica?

- Uglavnom pacijentice i pacijenti dođu s idejom što bi htjeli promijeniti, a odluku o tehnici odnosno načinu kako ćemo postići nešto ostave meni. Naime danas smo se pomalo odmakli od filera i botoksa kao jedinih načina pomlađivanja, pa iako su još uvijek vrlo traženi tretmani, za postizanje prirodnijeg izgleda mogu se uključiti i razne minimalno invazivne kirurške tehnike pomlađivanja, laserski tretmani uklanjanja  bora i zatezanja lica i kože, mezoterapije, pomlađivanje matičnim stanicama i slično.

Nedavno ste preselili na novu lokaciju, u ulicu Nikole tesle 12 b u Business centar Jadran Invest“ na Višnjiku u Zadru. Proširili ste, prekrasno  uredili  i opremili novi prostor. Koji sve noviteti, u novouređenom prostoru, čekaju Vaše pacijente?

- Kao što smo već spomenuli, dnevna bolnica sa 2 operacijske dvorane i 2 sobe za odmor pacijenata je novitet kod nas, dok smo u proteklom razdoblju nabavili i nove napredne lasere s kojima smo dosta proširili mogućnosti rješavanja nekih raširenih problema kože, poput rosacee, crvenila.kože, akni, sitnih kapilara na licu, hemangioma i slično.

Laseri su nam i od prije bili iznimno važan dodatak u ponudi, posebno kod uklanjanja madeža, bradavica, ožiljaka, keloida i slično. Dodali smo u ponudu i dio kozmetologije, pa tako radimo i tzv. „Hydrafacial“ koji je iznimno tražen tretman čišćenja kože, ali i medicinsku tetovažu, odnosno polutrajni makeup.

Koja je vaša poruka za Zadranke, a i Zadrane, obzirom da je sve češći broj muškaraca koji posežu za Vašim uslugama ?

        - Današnja medicina i mogućnosti su rapidno krenule prema naprijed i održavanje zdravlja tijela, tako i pomlađivanje smatra se već normalnim pristupom prema vlastitom zdravlju. Ukoliko im mogućnosti to dopuštaju, svi su dobrodošli.


Reci što misliš!