Ostalo / Intervjui

zadarska glumica u novom filmu

Tihana Lazović: Moja Vesna je žena koja će učiniti sve za svoj cilj!

Tihana Lazović: Moja Vesna je žena koja će učiniti sve za svoj cilj!

Nakon uloge u filmu "Aleksi", zadarska glumica Tihana Lazović opasna je Vesna u filmu "Posljednji Srbin u Hrvatskoj". To je svojevrsna komedija iz budućnosti o suživotu Hrvata, Srba i zombija. Kako je Tihani bilo raditi na ovom zanimljivom projektu, kada će "Novine 3", koji film je njezin favorit za Oscara i vraća li se u Zadar?

Uskoro nas očekuje premijera filma "Posljednji Srbin u Hrvatskoj". Sama najava na društvenim je mrežama dala naslutiti da je ovo jako poseban projekt možda i nešto do sada neviđeno u domaćoj filmskoj produkciji. Kako si dobila ulogu i možeš li nam reći nešto više o svojoj junakinji?

Ovo je definitivno film kojeg Hrvatska nije imala priliku vidjeti. To je film o suživotu Hrvata, Srba, Slovenaca, Bosanaca, Albanaca i zombija. Horor drama, romantična komedija, SF parodija, triler, sve !

Ja igram Vesnu - iskonsko zlo, ženu koja ima misiju i cilj i radi sve što je u njenoj moći da ga postigne. 

Gdje se sve snimalo, kakva je bila atmosfera i ekipa?

Film se snimao u Zagrebu i okolici i ovo je dosad bilo moje najzabavnije snimanje.

Kad snimaš komediju važno je da smo svi ozbiljni i vrlo smo predano snimali, ali onda bi netko samo rekao: “što mi snimamo ?!? “ i svi bi umrli od smijeha.

Krešo Mikić, Kristina Popović, Dado Ćosić, Marina Ređepović, urnebesna ekipa. Puno smo se smijali, atmosfera je bila super zahvaljući redatelju Peđi (Predrag Ličina) koji je jako smiješna individua.

d22891c58f845307a4bad8e05bd7978f.jpg?v=2

Jako pozitivne kritike osvojila je serija "Novine" u kojima si imala zapaženu ulogu. U kakvim projektima se vidiš u budućnosti? Što bi ti bio izazov, ponovo serija, film ili nešto drugo?

Dokle god je scenarij dobar, redatelj talentiran , I'm in ! Uskoro krećemo snimati ''Novine" u trećoj sezoni i jako se veselim. S Dadom (Dalibor Matanić) bi snimala i reklamu za hrenovke. 

Koliko često dođeš u Zadar, pratiš li što se ovdje događa, i ''lipo i ne tako lipo''?  

Nažalost, u zadnje vrijeme čitam i ne baš tako lipe stvari iz Zadra i rastužuje me to.

Tvoj favorit na Oscarima?

Roma.

POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ stiže u kina 28. veljače!

Režija: Predrag Ličina, uloge: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Sergej Trifunović, Nikša Butijer, Janko Popović Volarić, Severina Kojić, Hrvatska / Srbija, 2018., 90 min. - komedija


Reci što misliš!