savjetnik

Ove namirnice sigurno ne držite u hladnjaku, a trebali biste

shutterstock

Možda postoji nekoliko namirnica koje završavaju u vašoj smočnici, a zapravo bi trebale biti u hladnjaku.

Ljuti umak

Ljuti umak je široka kategorija.

Način skladištenja ovisi o tome od čega je napravljen i koliko
brzo ga planirate potrošiti, ali ako sadrži vrhnje ili jaja, što
je slučaj kod nekih domaćih ljutih umaka, mora biti u
hladnjaku, piše Martha Stewart.

Kečap

Postoji mnogo rasprava o tome treba li kečap čuvati u hladnjaku
nakon otvaranja.

Prema stručnjacima, malo je rizika da će kečap razviti štetne
mikroorganizme zbog svoje kiselosti ako se čuva na sobnoj
temperaturi, ali stručnjaci preporučuju da ga ipak držite u
hladnjaku.

Senf

Ako potrošite senf unutar mjesec dana nakon otvaranja
staklenke, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi. U
suprotnom, spremite ga u hladnjak.

Orašasti plodovi i sjemenke

Orašasti plodovi i sjemenke imaju viši udio ulja i mogu brže
užegnuti na sobnoj temperaturi

Čuvajte ih na hladnom, tamnom mjestu, poput smočnice ako ih brzo
potrošite.

Inače, za očuvanje svježine stavite ih u hladnjak ili ih spremite
u zamrzivač za dugotrajnije skladištenje.

Integralno brašno

Za razliku od višenamjenskog brašna, integralno i drugo brašno
koje je mljeveno kamenim mlinom sadrži klicu i mekinje.

To znači da, poput orašastih plodova i maslaca od orašastih
plodova, sadrže prirodna ulja koja se s vremenom mogu pokvariti.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest