
Ideja za ručak ili večeru: patlidžani ala bolognese voljet će i oni koji nisu ljubitelji povrća
2 velika patlidžana
1 Podravka Bolognese umak (300 g)
3 žlice maslinova ulja + još malo za premazivanje
patlidžana
1 mali luk
1 češanj češnjaka
50 g naribanog sira po želji
Patlidžane operite, prerežite po pola, a zatim iz svake polovice
izdubite meso iz sredine. Meso patlidžana sitno nasjeckajte.
Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte
protisnuti češnjak i meso patlidžana pa pirjajte dok patlidžan ne
bude kuhan. Dodajte bolognese umak i sve samo promiješajte.
Pećnicu zagrijte na 190°C.
Izdubljene patlidžane stavite u posudu obloženu papirom za
pečenje. Premažite ih s malo maslinova ulja. Nadjenite ih
pripremljenim nadjevom, pa pospite naribanim sirom.
Pecite oko 30 minuta tj. dok površina ne dobije lijepu boju.
Pečene nadjevene patlidžane ostavite stajati 10-ak minuta.