gastro

Zgnječeni krumpirići s češnjakom savršen su dodatak roštilju!

Shutterstock

S obzirom na to da svi vole pripremati krumpir na sto i jedan način, danas donosimo recept za hrskave, zgnječene krumpire sa češnjakom, koji nas jako podsjećaju na garlic bread. Stoga, znamo što danas pripremamo za ručak!

Stalno pokušavamo pronaći neki novi recept koji će nam postati
novi favorit, stoga su nam oči širom otvorene kada pregledavamo
društvene mreže. Danas donosimo jedan zanimljiv novitet!

Sastojci:

1,5 kg bijelog krumpira
1 glavica češnjaka
100 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar
peršin, sitno sjeckan

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Odrežite vrh glavice češnjaka i stavite u mali poklopnjen lonac u
pećnicu, a zatim ga prelijte maslinovim uljem i začinite
prstohvatom soli i papra. Tako pokrivenog ga pecite jedan sat, a
nakon što se malo ohladi iscjedite češnjak iz kore i ostavite ga
sa strane.
Stavite krumpir u veliki lonac i prelijte ga posoljenom hladnom
vodom. Kuhajte na jakoj vatri 30-ak minuta ili dok ne omekšaju
dovoljno. Procjedite krumpir i stavite ga na kratko u frižider da
sva vlaga ispari.


U
dubokoj posudi na laganoj vatri pomješajte maslac i
maslinovo ulje i kuhajte dok se maslac ne otopi. Dodajte pečeni
češnjak, prstohvat soli i papra te kuhajte 2 minute, a zatim
skinite s vatre i prelijte ga preljevom od maslaca.

Dva pleha obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite
krumpir po njima, ostavljajući puno prostora oko svakog krumpira.
Nakon toga, koristeći čašu ili gnječilicu za krumpir, izgnječite
krumpire dok i dalje donekle održavate njihov oblik. Krumpire
možete zgnječiti prilično tanko, što će vam dati hrskave
krumpire, što mi svakako preporučujemo!
Krumpir prelijte preostalim umakom od maslaca i pecite 30-35
minuta u pećnici, dok krumpiri ne porumene i ne postanu savršeno
hrskavi. Pospite ih s malo morske soli i sitno sjeckanog
peršuna.
Vaš hrskavi, zgnječeni krumpir je spreman za
posluživanje!

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest