recept

Za prste polizati: Piletina s povrćem, kikirikijem i umakom od soje

Odličan prijedlog za ručak.

Sastojci

(za 4 osobe)

– 600 g pilećeg bijelog mesa

– 1 jaje

– 2 žlice gustina

– 4 žlice umaka od soje

– 1 vezica zelenih grančica celera

– 1 mladi luk

– 2 crvene paprike

– 2 zelene paprike

– 2 žlice bijelog vina

– 1 žlica vinskog octa

– 2 žlice šećera

– 1/2 žličice đumbira

– 1 šalica prženog kikirikija

– ulje

Priprema

Meso isjeći na manje komade, osušiti ubrusom.

Jaje umutiti, preliti preko mesa, posuti jednom žlicom gustina pa
dodati dvije žlice umaka od soje i sve dobro promiješati.

Ostaviti da odstoji bar pola sata.

Isjeckajte celer, luk i paprike.

U čaši pomiješati jedan decilitar hladne vode, žlicu gustina,
dvije žlice umaka od soje, vino, ocat i šećer.

Zagrijati ulje u većoj tavi pa na njemu propržiti meso. Kad
dobije lijepu boju, izvaditi ga na ubrus.

U istoj tavi kratko ispržite povrće, đumbir, češnjak i prelijte
tekućinom iz čaše. Zatim kratko prokuhajte.

Dodati kikiriki neposredno pred služenje.

Poslužiti uz kuhanu rižu.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest