
Vjerujemo da se po vašem receptu mesne okruglice kuhaju u crvenom umaku od rajčica, ali ova je verzija zaista nešto posebno.
Pikantne kuglice s kajenskim paprom savršeno nadopunjuje bijeli
kremasti umak. Jelo je brzo gotov, jednostavno i divnog okusa, a
oduševit će i vaše najmlađe.
Potrebno vam je:
Za mesne okruglice
500 g mljevene junetine
500 g mljevene svinjetine
1 crveni luk
1 svežanj svježeg peršina
1 jaje
100 g krušnih mrvica
1 žličica kajenskog papra
1 žličica crnog papra
½ žličice muškatnog oraščića
1 žličica soli
Umak:
3 žlice brašna
50 g margarina
800 ml junećeg temeljca (može i instant)
sol i papar po ukusu
Priprema:
Na malo ulja popržite nasjeckani luk. U veću posudu stavite sve
ostale sastojke za mesne okruglice i dodajte poprženi luk.
Promiješajte sve sastojke i formirajte kuglice željene
veličine
Na tavi pržite okruglice tako da dobiju zlatno žutu boju sa svake
strane
Kada ste ispekli sve okruglice, na istoj tavi napravite umak.
Otopite margarin i dodajte brašno.
Popržite zapršku do zlatne boje zatim dodajte temeljac i soli i
papra, ako je potrebno.
U umak dodajte pečene mesne okruglice i pustite da se sve zajedno
kuha još desetak minuta.