Recepti

Lagana i hranjiva večera: gljive punjene šunkom i sirom

Imate bukovače? Napunite ih ovom ukusnom smjesom. Idealno za večeru.

Sastojci:

700 g šampinjona (velikih) 200 g šunke u ovitku 100 g sira(gauda
ili mozarella) 3 velike žlice milerama 1 jaje 1 manja glavica
luka 2 češnja češnjaka malo sušenog peršina maslinovo ulje Vegeta
Priprema:

1. Očistiti gljive(ne prati).

2. Peteljke gljiva odvojiti od klobuka i usitniti.

3. Klobuke šampinjona poslagati u pek papirom obložen pleh te ih
puniti smjesom koju smo pripremili.

4. Smjesu napraviti tako da luk i češnjak prodinstamo na
maslinovom ulju, dodamo im usitnjenu šunku i peteljke gljiva.

5. Dinstamo 10 minuta, dodajemo malo vegete, peršina u prahu i
pustimo smjesu da se prohladi.

6. U prohlađenu smjesu dodajemo naribani sir, mileram i 1 jaje.

7. Sve dobro sjedinimo i punimo klobuke šampinjona.

8. Po punjenim šampinjonima naribamo malo sira i stavimo ih peći
u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 minuta

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest