
Imate bukovače? Napunite ih ovom ukusnom smjesom. Idealno za večeru.
Sastojci:
700 g šampinjona (velikih) 200 g šunke u ovitku 100 g sira(gauda
ili mozarella) 3 velike žlice milerama 1 jaje 1 manja glavica
luka 2 češnja češnjaka malo sušenog peršina maslinovo ulje Vegeta
Priprema:
1. Očistiti gljive(ne prati).
2. Peteljke gljiva odvojiti od klobuka i usitniti.
3. Klobuke šampinjona poslagati u pek papirom obložen pleh te ih
puniti smjesom koju smo pripremili.
4. Smjesu napraviti tako da luk i češnjak prodinstamo na
maslinovom ulju, dodamo im usitnjenu šunku i peteljke gljiva.
5. Dinstamo 10 minuta, dodajemo malo vegete, peršina u prahu i
pustimo smjesu da se prohladi.
6. U prohlađenu smjesu dodajemo naribani sir, mileram i 1 jaje.
7. Sve dobro sjedinimo i punimo klobuke šampinjona.
8. Po punjenim šampinjonima naribamo malo sira i stavimo ih peći
u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 minuta