
Kupus pirjati na laganoj vatri sa žlicom svinjske masti, paprom i listom lovora dok ne omekša...
Sastojci:
1 kom Ljubičasti luk
3 režnja Češnjaka
1 kom Svinjska koljenica
Sol
(po želji)
Lovorov list
(po želji)
Papar
(po želji)
2 žlice Masti
Dimljena paprika
(po želji)
1 glavica Kiseli kupus
(veća)
Priprema:
Svinjsku koljenicu kuhati u posoljenoj vodi s lukom i češnjakom 1
sat i 30 min. Sol, papar i dimljenu papriku pomiješati te dobro
utrljati na kuhani buncek. Svinjsku koljenicu zaliti otopljenom
svinjskom masti i peći 2 sata na 200 °C.
Kiseli kupus narezati na sitne trakice i po potrebi isprati ako
je previse kiseo ili slan.
Kupus pirjati na laganoj vatri sa žlicom svinjske masti, paprom i
listom lovora dok ne omekša.