gastro doživljaj

Pečena svinjska koljenica s kiselim zeljem

Kupus pirjati na laganoj vatri sa žlicom svinjske masti, paprom i listom lovora dok ne omekša...

Sastojci:

1 kom Ljubičasti luk
3 režnja Češnjaka
1 kom Svinjska koljenica
Sol
(po želji)
Lovorov list
(po želji)
Papar
(po želji)
2 žlice Masti
Dimljena paprika
(po želji)
1 glavica Kiseli kupus
(veća)

Priprema:

Svinjsku koljenicu kuhati u posoljenoj vodi s lukom i češnjakom 1
sat i 30 min. Sol, papar i dimljenu papriku pomiješati te dobro
utrljati na kuhani buncek. Svinjsku koljenicu zaliti otopljenom
svinjskom masti i peći 2 sata na 200 °C.

Kiseli kupus narezati na sitne trakice i po potrebi isprati ako
je previse kiseo ili slan.

Kupus pirjati na laganoj vatri sa žlicom svinjske masti, paprom i
listom lovora dok ne omekša.


Lidl kuhinja 

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest