#kućanstvo

Pet namirnica kojima nipošto nije mjesto u hladnjaku

Pixabay

Jedna od tužnijih stvari je morati baciti hranu u smeće jer se pokvarila zbog neadekvatnog čuvanja. Po pitanju mliječnih proizvoda, jaja i sličnih namirnica svi smo već složni, ali velika je šansa da postoje neke namirnice kojima je mjesto u hladnjaku, a tamo ih ne držite.

Takve namirnice su:

Avokado

Nije tajna da avokado može biti hirovito voće. Jedan dan je
sazrio, drugi dan propao. Ako kupite avokado koji još nije
dovoljno mekan za konzumaciju, ubacite ga u ladicu sa svježim
proizvodima ako želite da sazrijeva sporije. Suprotno tome, ako
ga jedva čekate jesti, ostavite ga na sobnoj temperaturi i izvoru
svjetlosti, to će ubrzati proces zrenja.

Banane

Slično kao s avokadom, spremanje hrpe banana u hladnjak usporit
će proces zrenja.

Limun i limeta

Iako ostavljanje limuna i limete u lijepoj zdjeli na vašem
blagovaonskom stolu može biti primamljivo, agrumi će trajati do
četiri puta dulje ako se čuvaju u hladnjaku.

Tortilje

Zbog njihove tankoće manja je mogućnost da se hladni
zrak infiltrira i osuši ih. Budući da su tortilje savitljive,
čuvanje u hladnjaku je najbolja opcija, a to im pomaže da traju
do dva puta duže.

Prirodni maslac od kikirikija

Budući da je prirodni maslac od kikirikija uistinu maslac od
kikirikija u svom najčišćem obliku, bez konzervansa i ikakvih
aditiva, uobičajeno je da se na površini odvoji ulje kikirikija.
Da se ne bi stvorila plijesan, najbolje ga je držati na hladnom.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest