#prehrana

Ovaj dio kivija svi preskačemo pri jelu, a u njemu se nalazi čak 50 posto prirodnih vlakana

Ovaj dio kivija svi preskačemo pri jelu, a u njemu se nalazi čak 50 posto prirodnih vlakana

Ako želite da vaše tijelo dobije sve koristi od kivija, onda biste ga trebali jesti s kožom, tvrdi dijetetičarka Rebecca Gawthorne.

Na Instagramu je progovorila o zdravstvenim prednostima kivija,
voća koje jača imunološki sustav i djeluje kao prirodni laksativ
koji može riješiti problem zatvora. 

“Kivi može povećati pokretljivost crijeva. Osim toga, pojedite ga
s kožom i povećajte unos vlakana za 50 posto”, napisala je.

Gawthorne kaže da je manja vjerojatnost da će kivi uzrokovati
nadutost u usporedbi s drugom hranom koja se preporučuje jesti
ako patimo od zatvora, primjerice suhim šljivama ili Psyllium
ljuskicama.

“Koža ploda kivija puna je vlakana, vitamina i minerala koji
pomažu ublažiti zatvor”, dodala je.

Prema Healthlineu, kivi može pomoći u liječenju astme, smanjenu
rizika od srčanih oboljenja i zgrušavanja krvi, a dobar je
saveznik i u kontroli krvnog tlaka. 

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest