#prehrana

Znate li što biste trebali jesti dok radite od kuće?

Slavko Midzor/PIXSELL

Jedna od najpoznatijih australskih nutricionistica Sally O’Neil otkrila je kako izgleda njezin jelovnik u dane kad radi od kuće. Naime, i sama se tijekom lockdowna borila da ne pretjeruje s nepotrebnim grickalicama i slatkišima.

“Je li još nekome dosadno kod kuće? Dane provodim na Zoomu i
trebam kontakt s ljudima”, napisala je na Instagramu O’Neil pa
objavila što se sve nalazi na njenom tanjuru.

Dan počinje kavom bez šećera, a doručkuje zob pomiješanu s grčkim
jogurtom, proteinima u prahu s okusom čokolade i šakom jagoda.
Oko 11 pojede proteinsku pločicu. Ručak koji je objavila sastoji
se od dva jaja, 250 grama bjelanjaka, tikvice, muffina i umaka.
Večera ribu, ostatke tikvica od ručka i humus, dok je desert
tamna čokolada i čaj. 

“Najvažnije je prilagoditi jelovnik jer se manje krećemo. Naša
rutina je drugačija pa bismo trebali češće izlaziti u šetnje”,
napomenula je. 

Svima koji rade od kuće ova nutricionistica savjetuje kloniti se
previše kofeina, šećera i alkohola, kao i ugljikohidrata poput
kruha i tjestenine. 

“Fokusirajte se na povrće, voće, mahunarke, cjelovite žitarice i
čiste proteine. Zbog mentalnog zdravlja savjetujem da unosite
zdrave masti, koje se nalaze u masnoj ribi, orašastim plodovima i
avokadu”, poručuje.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest