
Postoje namirinice koje pomažu da izgubite salo, kao i da se ono više ne vraća.
Na nekim dijelovima tijela teško je skinuti masne naslage bez
obzira na to koliko trenirali. Tu nastupa prehrana i namirnice
koje pomažu pri skidanju sala. Važno je skinuti salo na trbuhu
koj utječe i na organe te je povezano s nizom bolesti.
Koje namirnice pomažu?
Batat
Kralj sporih ugljikohidrata, odnosno onih koji se sporo
probavljaju i zbog koji smo duže siti, je upravo batat. On sadrži
karotenoide, antioksidanse koji stabiliziraju razinu šećera u
krvi i snižavaju inzulinsku reszistentnost što spriječava da
tijelo kalorije pretvara u salo. Uz to je i bogat vitaminima A, C
i B6 te vam daje više energije za treniranje.
Povrtne juhe
Guste juhe s puno povrća sadrže puno vlakana. Zasitne su i zato
su dobar izbor ako pokušavate smršavjeti.
Crna riža
Crna riža moguće je jedan od najjeftinijih izvora antioksidansa.
Ona ih ima više nego što ih ima u borovnicama, a imaju više
vlakana, manje šećera i više vitamina E. više antioskidansa znači
manje upala, a to pak znači manje sala.
Guacamole
Bogat vlaknima i monozasićenim kieselina, guacamole j još jedna
superhrana, naravno, ako u njega niste stavili vrhnje za kuhanje.
Pola šalice ovog umaka sadrži čak 7 grama vlakana.
Tjestenina od slanutka
Tjestenina od slanutka ima duplo više proteina i 4 puta više
vlakana od obične. Ako izbjegavate gluten ovo je bolja opcija od
tjestenine od kukuruza, riže ili krumpirovog praha.
Sjemenke od bundeve
U 28 grama sjemenka bundeve nalazi se čak 8 grama proteina. Uz to
sadrže puno vlakana, cinka i kalija koji su ključni za rast
mišića i oporavak nakon treninga. Dodajte ih u salate ili zobenu
kašu.
Tamna čokolada
Nedavna studija pokazala je da antioksidans i u kakao prahu kod
laboratorijskih miševa spriječavaju debljanje i smanjuju razinu
šećera u krvi. Druga studija, pak, pokazala je kako mikrobi u
našoj utrobi fermentiraju čokoladu u antiupalne spojeve koji su
dobri za srce. Kako biste još uvećali dobrobiti, tamnu čokoladu
kombinirajte s jabukom, piše Eat this.



