
Jagode i torta od sira savršeni su par. Donosimo vam recept za slasni cheesecake s jagodama koji se ne peče, a ako imate dobar blender pripremiti ga možete u svega 15 minuta.
Sastojci za podlogu
200 grama čajnih keksa
100 grama otopljenog maslaca
2 žlice šećera
Sastojci za kremu
450 grama sirnog namaza
200 grama svježih jagoda
200 grama vrhnja za šlag
150 grama šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Priprema
1. Usitnite čajne kekse u prah, pomiješajte sa šećerom i
rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli lim za
pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne na oko sat vremena.
2. Istucite vrhnje u šlag.
3. Napravite nadjev u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća od
tanko narezanih jagoda, sirnog namaza, šećera i ekstrakta
vanilije.
4. Ručno umiješajte vrhnja za šlag u ostatak nadjeva i prelijte
preko ohlađene podloge od keksa.
5. Stavite na hlađenje u hladnjak preko noći.
6. Poslužite uz svježe nasjeckane jagode, predlaže Pun
kufer.