#recepti

Ukusni i niskokalorični lava cake

Ukusni i niskokalorični lava cake

Zatvorite oči i zamislite lava cake. Žlicu nježno zabadate u kolač, on probija koru i iz kolača kreće curiti slasna čokolada. Divno, zar ne? E sad zamislite ovo, pred vama je low carb lava cake!

SASTOJCI:

70 g tamne čokolade bez šećera

  • 60 g kokosovog ulja
  • 1/4 žličice arome vanilije
  • 3 jaja
  • Prstohvat himalajske soli
  • Kokosovo ulje za mašćenje kalupa

PRIPREMA:

  1. Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće te otopite na pari
    zajedno s kokosovim uljem. Čim su se čokolada i kokosovo ulje
    otopili, maknite s vatre i umiješajte aroma vanilije. Ostavite da
    se prohladi barem 15 minuta, često miješajući pjenjačom. Smjesa
    se mora ohladiti, ali ne i stvrdnuti. Pećnicu upalite na 200°C.
  2. Dok se čokolada hladi, kokosovim uljem namastite male
    ramekine (keramičke posudice za pečenje promjera oko 7 cm).
  3. Jaja miksajte mikserom oko 2-3 minute, dok ne postanu
    pjenasta. Dodajte mali prstohvat himalajske soli. Zatim ugasite
    mikser, te kuhačom umiješajte i prohlađenu otopljenu čokoladu.
  4. Kad se smjesa dobro povezala, ulijte ju u ramekine tako da
    smjese u svakom ramekinu bude gotovo do vrha. Stavite u ugrijanu
    pećnicu, te odmah smanjite temperaturu pečenja na 175°C. Pecite
    oko 7-8 minuta, tako da se gornji dio kolača ščvrsne, a sredina
    ostane tekuća. Izvadite iz pećnice pa ostavite par minuta da se
    prohladi.
  5. Poslužite toplo, uz dodatak šumskog voća po želji.
Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest