recept

Idealna za laganu večeru: Tjestenina s rajčicom i sirom

Ilustracija: <a href="https://www.freepik.com/free-photo/penne-pasta_1153815.htm">Designed by Topntp26</a>

Jednostavna, a veoma ukusna tjestenina s rajčicom i parmezanom

Sastojci:

  • – tjestenina
  • – 8 cherry rajčica
  • – 2 češnja bijelog luka
  • – 3 žlice maslinovog ulja
  • – sol, biber
  • – nekoliko listova svježeg bosiljka
  • – parmezan za posipanje

Priprema:

  1. Stavite tjesteninu da se kuha.
  2. Na maslinovim ulju propržiti bijeli luk prerezan na pola, a
    zatim ga izvadite iz ulja.
  3. Ogulite rajčice i narežite ih na četvrtine, posolite, pa
    poklopite.
  4. Promiješajte s vremena na vrijeme. Kada tekućina od rajčica
    ispari, a umak se lijepo uprži, dodajte biber i listove bosiljka.
  5. Tjesteninu procijedite. Odvojite malo vode u kojoj se kuhala
    tjestenina.
  6. Stavite tjesteninu u posudu u kojoj je umak, zalijte
    odvojenom vodom i vratite na štednjak da se sve sjedini.
  7. Dodajte malo maslinovog ulja, pospite parmezanom,
    dodajte par listova bosiljka i odmah poslužite.

Dobar tek!

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest