
Jednostavna, a veoma ukusna tjestenina s rajčicom i parmezanom
Sastojci:
- – tjestenina
- – 8 cherry rajčica
- – 2 češnja bijelog luka
- – 3 žlice maslinovog ulja
- – sol, biber
- – nekoliko listova svježeg bosiljka
- – parmezan za posipanje
Priprema:
- Stavite tjesteninu da se kuha.
- Na maslinovim ulju propržiti bijeli luk prerezan na pola, a
zatim ga izvadite iz ulja. - Ogulite rajčice i narežite ih na četvrtine, posolite, pa
poklopite. - Promiješajte s vremena na vrijeme. Kada tekućina od rajčica
ispari, a umak se lijepo uprži, dodajte biber i listove bosiljka. - Tjesteninu procijedite. Odvojite malo vode u kojoj se kuhala
tjestenina. - Stavite tjesteninu u posudu u kojoj je umak, zalijte
odvojenom vodom i vratite na štednjak da se sve sjedini. - Dodajte malo maslinovog ulja, pospite parmezanom,
dodajte par listova bosiljka i odmah poslužite.
Dobar tek!